dax för spa

Hör kommer en slide som visar badrummet strax innan jag ska bada. En del är tagna med blixt men för att visa mysigheten har jag tagit en del utan. Roger trodde ett tag att jag drunknat för att jag inte kommer ut. Men 1½ timme med härlig musik och gott vin varmt vatten och en bra bok är helt underbart.

Badrummet och så granen

Så här innan nyårsafton tänkte jag att jag skulle sätta in några bilder på badrummet som faktiskt är klart nu. Jag ska ta lite bilder sen som visar hur det ser ut när det är dax för bad. Sen sätter jag in en bild på vår gran. Det har jag ju sagt innan att jag ska. Och så kan jag inte låta bli att sätta in en bild på paketen jag fick av Bitte. Gott Nytt År om vi inte ses innan. Ha det så bra.

Venedig

För snart ett år sen var jag med jobbet i venedig här kommer ett litet bildspel där i från:

Ledig dag och vad gör man?

I dag har jag varit ledig och tänkte att jag nog inte skulle göra något alls. Men hur är man skapt? Fast om jag ska vara ärlig så sov jag till klockan 8. Sen kom jag på att sovrummet behöver en helrengöring. Så det var bara till att börja ut med alltig och så tänkte jag att när Roger kom hem till lunch kl 12 så skulle jag ha maten klar så det var bara till att kasta in en stek i ugnen skala potatis och så städa samtidigt, Klockan 12 när roger kom hem så var mkt riktigt maten på bordet men i övrig så var köket upp och ner, ( Det var i köket allting hamnade under städningen) Det är just under sådana stunder man ber en bön om att ingen ska komma på besök. I alla fall är jag sån att när jag storstädar så ser det ett tag ut som om en bomb hade slagit ner. Men det brukar bli bli bra till slut. Fast på slutet brukar jag tappa sugen lite och får verkligen tvinga mig till att göra klart. Nu är det i alla klart och jag har lovat mig själv att jag inte ska vänta så länge till nästa gång. Men sådana löften är lätta att glömma bort.

I går eftermiddag såg jag ett trevligt tv program som handlar om när Sverige blev sverige. Det var med han Fredrik Lindström. Jag tycker att han är jättebra. Om man söker på nätet om honom så står det bla så här:

Fredrik Lindström, född 27 juni 1963 i Eskilstuna i Södermanlands län, är en svensk lingvist, komiker, filmregissör, programledare och populärhistoriker. Han är tjänstledig från en doktorandtjänst i lingvistik vid Uppsala universitet. Vet ni vad en lingvist är? Jo det är en person som håller på med språkvetenskap. Tänk så många konstiga ord och titlar det finns. Så här ser han ut för er som inte vet

Fredrik Lindström. Foto: Mattias Ahlm/SR.

Lördag kväll

Så  är det lördag kväll och det känns lite tomt. Inga barn är hemma Martin har åkt till Östersund och Elin sover borta 2:a natten i rad. Så lite konstigt känns det allt.

Ikväll har vi titta på en film som hette The Bank job. Det bygger på en sann historia om hur politiker och andra högt uppsatta tvingar fram ett bankrån för att få tag i olämpliga bilder, Det var en bra film. Roger kallar den jättebra. Så långt vill inte jag sträcka mig. Men smaken är ju som baken delad.

I går var vi ute och gick i oran och då tog jag några bilder med mobilen.




Ein fick ju sin kamera i julklapp och är helt salig. Den skulle vi haft med oss. Men den har ju helt klart Elin med sig överallt just nu.
Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa lite. Ha det så bra alla


God Jul & Gott Nytt År

Så är det bara ett par timmar kvar till det är dax att vara ledig. Det ska bli så skönt att vara ledig så länge. När jag går hem i dag klockan 4 så ska jag inte jobba föränn den 7:e januari 2009. Tänk nu är det jul igen det är bara ett ögonblick sen det det var jul senast. Hur var det förra året+ Kommer ni i håg vad ni fick? Jag fick bla fina glas till min Julservis och böcker och presentkort. Undrar vad jag får i år? Kanske har jag inte varit snäll så jag inte får något.
julklapp.jpg

På väg till Tomelilla.

Snart ska vi till Tomelilla och äta. Det är till Rogers syster och hennes familj. De är inte med oss på julafton så vi brukar träffas så här någon dag innan.

Ska även inom Bo ohl och byta en sak som Daniel och jag köpte i går. Och nej jag tänker inte berätta vad. Man vet aldrig vem som läser detta.

I dag har Elin och jag bakat pepparkakor. Jag skulle ha tagit bilder men det blev inte så. Så jag letar väl upp någon mer bild i datorn som Elin har tagit.





Ja ha då är det snart jul..

I går var vi inte på vinträff. Man kan säga att vi var på glöggträff med paketspel i stället. Det var jättetrevligt. Oc jag fick bra saker i mina paket. mest glad blev jag för paketet som Bitte köpt det var ett paket med paket. Jag ska se om jag kan ta någon bild sen som gör det rättvisa. Sätter in en fin bild på Elin som hon har tagit på sig själv. Hon älskar att fotografera och jag tycker att hon är duktig. Nu piper klockan där nere att maten är klar så jag får gåoch kolla så att det inte blir föstört. Sen ska jag gå och bada i mitt bubbelkar. Jag har förberett med lite ljus och så... ha en skön lördagskväll alla

Vinterbadare i mörker


Här är stugan som vi sov i.


Yes vilken bra helg. Vi åkte upp så vi var på plats lagom till em fikan, Och det var jättekul att träffas och prata en massa. Sen åkte männen och barnen i väg och skulle titta på vildsvin och älgar men de kom tillbaka utan att ha sett vare sig den ena eller det andra.

Maria och jag satt och drack lite vin och fortsatte snacka.  Eften den goda maten och ännu mer vin så åkte männen i väg igen för att kolla så att vattnet var varmt i baljan och på väg tillbaka så såg de en stor älg.

Sjön som badtunnan och bastun ligger vid ligger bara en liten bit bort men eftersom att detvar mörkt och kallt så körde vi ner. 1min tog det snabt av med kläderna ( fast badkläderna fick vara på) Och sen ner i det varna goa vattnet, Gud så härligt att sitta där med en kall öl bara facklor och marchaller som belysning och den ryker om tunnan eftersom att det så kallt utanför. Efter ett par öl och säkert en timmes badande så gick vi in i bastun som höll 80 grader. och efter ännu en stund så var det dax. Ut ur bastun trippa fort genom snön och ner i vattnet. Och känna isen runt sig men inte frysa. Helt underbart. Sen tillbaka in i bastun. Suck jag tror att jag är frälst..... Bilder har jag inga på detta eftersom att det var så mörkt men jag har en del andra bilder som jag tog med mobilen ( jobbets eftersom den andra fortfarande är stulen) På väg tillbaka så såg vi en jättestor älgtjur. Den var nästan ända uppe vid gårdplan framför huset.

När vi vaknade i dag så gick vi en tur och tittade på deras andra stuga. Sjöstugan som ligger fint vid en liten sjö.  Sen körde vi hemåt vid ½ 1 och hemma igen har jag pyntat lite mer. Ha det bra alla nu är det snart Vinträff och jag måste ut och köpa julklappar.


här är värdfolkets hus.



En av de gulliga kisarna



Elins gosekanin Lennart fick som vanligt följa med. Denna gång fick han ha med sig en liten vit kompiskanin. Lennart är gammal och han ska alltid med när vi ska någonstans även om han numera ofta får stanna på hotellrummet eller som denna gång i stugan. Lennart är berest och har varit bland pyramider, och i Tyskland flera gånger. Köpenhamn Stockholm. Mfl ställen.


Uteplatsen vid stugan



Nu bär det av..

Om en stund ska vi åka till Brokamåla strax utanför Olofström till våra vänner Lasse & Maria. Det ska bli skönt att komma iväg. Och har vi riktigt tur så kommer vi att få bada i badtunna. Fast jag hade ju bokat att det skulle snöa. Men det får väl gå i alla fall. Gå gärna in på deras hemsida och titta.

http://www.brokamala.se/


Hur går det med era julklappsinköp?

Jag har fixat en till Martin och beställt ett par till så han är klar men ingen annan är klar. Suck men det är ju inte julafton ännu. Ni får ha det så bra så hörs vi efter helgen. Förhoppningsvis så kommer det lite bilder med

på tal om bittes fula gran

Nu ska jag strax gå från jobbet men jag kom och tänka på en sak. Vi har här på jobbet idag inhandlat en ny gran. Och om Bitte tycker att hennes gran är ful skulle hon se vår. Fast det får hon ju när hon läser detta.
Sen fanns det ju rester av den gamle granen och den gjodes vips om till en ny liten "gran" som är särskillt för våra provningskillar. Se och njut.





Datorn funkar men nu...

Hej på er

Nu funkar min dator. Men jag har ingen mobiltelefon längre. Det är väl någon som tyckte att de behövde den bättre än mig. Jag blir så arg på folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Nu kommer jag att förlora minst 1500:- i själrisk+ allt besvär. Det har alltid legat två mobiler i min väska men de valde givetvis min privata. Och just denna dag satt jag inte och lyssnade på musik. För det finns två ställe som är misstänkta för att det  är där mobilen har försvunnit  Den ena är på stadsbussen där det ibland är så trångt att man kan svimma. Sen är det nere i stan där det är massor av folk. Och 99% av ggr har jag min mobil som mp3. Men inte just denna gång eftersom batteriet var taskit laddat.

Visst är det väl synd om mig. Nu måste jag få massor av julklappar. Och bilder på badrummet fanns det massor av i mobilen. Och eftersom inte kristina protesterade förra gången jag satte in en bild på henne kommer här en till. Det är från vår stughelg. När vi trotsat väder och vind och varit nere på bryggan och druckit vår traditionsenliga öl.

Ha det nu så bra alla så hörs vi av snart igen


 

RSS 2.0