Sabinas kamp är över

Det har varit med lite oroskänsla i kroppen som man tittat på Sabinas blogg den senaste tiden. Hon har varit så dålig att hon inte själv kunnat skriva sin blogg. Och i dag vid lunch gick jag då till hennes sida och möttes att beskedet som man väl innerst inne försått skulle komma men som man hoppas att man skulle ha fel om. Även om jag inte personligen kände Sabina så kan man inte undgå att bli berörd att ett människo öde av detta slag. Mer än en gång har jag slagits av att fantasikt stark hon har varit. Hur orättvisst livet kan vara. Hur man kan tycka att så onödigt att livet skulle ta slut så fort för denna unga kvinna som lämnar två flickor och sambo ensamma kvar i denna värld. En av flickorna är dessutom handikappat. Kanske är det hennes tröst att hon inte kan förstå vad som händer att hon snart kommer att glömma.

Tänder ett ljus för Sabina och hennes familj i kväll.


Tänt var det här

I går kväll släkte vi lamporna hos oss i alla fall men när jag tittade runt så hade i alla fall inte mina grannar släkt. Ja hos en granne var det mörkt förutom en ute lampa och den kan de ju ha glömt. Men jag tror att de inte var hemma. Men vi hade i alla fall inga lampor tända, vi hade inte något igång alls. Fast mörkt var det ju inte. Massor av värmeljus överallt. Riktigt mysigt var det. Roger och jag satt i tv rummet ( TV släkt)  och pratade. Elin hade en kompis hemma så de satt på Elins rum och pratde i ljusens sken. Martin han hade sin laptop i gång men inga lampor så det fick godkännas det med. När jag tänt alla levande ljus så gick jag runt och exprimenterade med Elins kamera och det resultatet ser ni längre ner i bloggen.

Annars i går var det öppethus på Öseterlens folkhögskola i Tomelilla. Och eftersom Martin går där så lämnade jag honom klockan 11 och sen körde jag till Bo Ohlsson. För att slå ihjäl några timmar. Jag är inte någon Bo o människa. I går var första gången i år jag var där och hade jag inte skullat lämna Martin hade det nog inte blivit på länge än. Det brukar bli ett par ggr/år bara. I alla fall så gick jag lååångsamt genom gångarna. La något litet i min korg och sen gick jag och satte mig i cafeterian och tog en kopp kaffe en kaka läsk och en pölsa. Mkt dumt att de inte ta kort där. Så jag fick ta mig fram och tillbaka genom hela affären bort till kassan för att ta ut pengar. Det är något de verkligen borde göra något åt. Sen satte jag mig vid ett fönsterbord med en gammal tidning och så gick en timme till.  Jag läste bla en artikel om en familj som där den äldsta fyllde 85 och den yngsta var 58 och slog man i hop alla deras åldrar så blev de 1000år. Ganska fantastikt med en familj som får så många barn och alla klarar sig och får leva så länge. Nog om det efter min fika gick jag till kassan och betalade mina varor och sen körde jag till Martin då var kl kvart över 1 så 2 timmar på Boan är mer än nog. Jag tittade runt på Martins skola hälsade på några lärare och pratade med en som är ansvarig för boendet där och hon tyckte att Martin skulle flytta dit. Och hon föreslog att det hade varit kul om han bodde i ett hus där de fick lära sig mer om och laga mat och sköta ett hem och så och där de ordnar en massa fritidsaktiviteter på kvällarna allt ingår i hyran frukost lunch middag. Men så kom vi till priset. 1 läsår 75000:- Men hallo det går inte. Eftersom att skolan ligger så nära så får man inte något av komunen. Så om Martin vill flytta dit så får det nog bli till de vanliga korridorerna. Då kostar det ca 40000:- för ett år och det är mkt nog.

Nu kommer bilderna jag ta med även de sk misslyckade bilderna för de kan vara ganska coola de med och denna gång är där ganska många "misslyckade" eftersom jag exprimenterade med kameran. Ha det så bra alla









vet inte om det framgår här men Martin är med som en skugga på bilden nedan. Han lämnar bilden innan kamran är klar. Se där man kan kan nästan tro att jag fångat ett spöke.




Roger har varit på Bowling med en massa andra och han vann. Svårt att stå slilla har han.

















Här följer några bilder i svart/vitt




Boan fynd













Ja ha då gick det inte..

denna gången heller. Jag vann inte. Men vi hade ju paketlotteri också. Och där hade vi lite flyt och fick vars två paket. Det var som vanligt mkt roligt med många skratt. Jag sätter in lite bilder denna gång var ju Anna med så hon får ni se på bild.
Vi var med

Pia
Madde
Bitte
Maivie
Marie
Anna

(Kristina var hemma med sjuk tacka och Caritha var sjuk själv)

Vann gjorde
Bitte fick 4
Anna 2
Mayvie 1

Statestiken ser nu ut så här
Madde 4
Kristina 2
Caritha 1
Mayvie 1
Anna 2
Bitte 4
Pia 0
Marie 0 ( ser ni så fel det är, fast jag och pia kommer igen)

Och så till fotona. Det blev många bilder som Madde är med på. Hm men det gör nog inte något hon gillar ju det eller? Ett tips Madde är nog att inte sitta snett framför mig. Nästa gång.


Madde vill inte vara med på bild

Paketen väntar

Ska vi ha vinlotteriet nu eller?

Snart ska vi se vem som vinner

Madde och Pia fick var en fin ställning till vinflaska. Men de fick lite konstiga tankar när de tittade på den. Kan bero på vad vi pratat om innan på kvällen.

Vad är det i Maddes andra paket?

Anmen gud!!!!


Hm vad ska jag ha den till?

Anna visar att man kan gosa med nallen. Annars är den tänkt att ha i badet

Snart påsk då kan det vara bra med en höna

Till slut mayvis goda kaka mums

Ballongförare

En man i en varmluftballong insåg att han kommit vilse. Han minskade höjden och såg en kvinna nere på marken. Han sänkte sig ytterligare ner och ropade:

- Ursäkta, kan du hjälpa mig? Jag hade ett avtalat möte med en vän för en timme sedan men jag vet inte var jag befinner mig. Kvinnan nedanför svarade:

- Du är i en varmluftsballong ca 30fot över havet på 55 41 47 grader nordlig bredd och 10 12 47 grader västlig längd.

- Du måste vara tekniker sa mannen.

- Ja hur visste du det?

- Jo, sa mannen allt du har sagt är tekniskt korrekt, men jag har ingen aning om vad jag ska ha det till, och jag är fortfarande vilse. Den enda jag fått ut av din hjälp är att du försenat mig ytterligare.

Kvinnan nedanför konstaterade:

- Du måste sitta i ledningen, i direktionen.

- Ja det gör jag sa ballongskepparen, Hur kunde du veta det?

- Det är enkelt.  Du vet inte var du är eller vart du ska. Du har stigit uppåt med en stor mängd luft. Du har träffat avtal som du inte är i stånd att klara av att hålla och du förväntar dig att människor under dig ska lösa dina problem.

Faktum är att du befinner dig i samma situation som du gjorde innan vi möttes, men nu är det plötsligt mitt fel.


Vinträff igen

Så är det då dax för vinträff. Och jag känner att det är min tur att vinna denna gång. ( Fast det är nog mer än jag som känner så). Vi ska även ha paketer med oss så om det inte blir något vin så får jag förhoppningsvis något kul. Jag har köpt två paket som innehåller...... ha det avslöjar jag inte här.

Det är så skönt att det är fredag för denna vecka har varit trist med massor av jobb och konstigt väder och så sillen som var stygg till mig.

Men när jag sen tänker på hur andra har det så nästan skäms jag för att klaga. Jag har överhuvudtagiet inte något att klaga på. Jag är frisk mina barn är friska och jag har jobb tak överhuvudet och pengarna räcker till även om det inte blir något över. Detta brukar jag tänka på när jag läser på Sabinas blogg ( som Bitte tipsade om för ett tag sen) Stackars stackars människa och stackars stackars hennes familj. Om ni inte har läst hennes blogg så gör gärna det.
http://mittlivsabina74.blogspot.com/ 

Men vi måste ta vara på våra egna liv och glädjas över det som är bra. Och det är ju bland annat att man har vänner som man träffar och några av dem träffar jag ju i kväll och det ska bli kul. Vi brukar alltid ha kul och det blir många skratt. I bara så ni vet om det så vinner jag i kväll.

Ni får ha det så bra tills att vi hörs i morgon då ska jag berätta om hur många flaskor och paket som hamnade hos mig.


Snart är våren här.

Vattenpipa är inget vidare. Men är man i Egypten så

Och mor snart är det konstrunda igen,

Fick av Pia

Denna fick jag av Pia på mailen och tycker den är bra. Fast jag lär inte få nytta av den eftersom jag inte är mkt ute i svängen. ( Helt ärligt knappast alls)

Krogtips för kvinnor  
När en kvinna står där i baren och softar med ett glas vin och det kommer fram en sån där kladdig karljävel som inte vill ge sig, då ska hon bara se karln i ögonen och lugnt säga:  
- Du, jag tycker att du ska flytta till Gävle.  
- Varför det? frågar han säkert förvånat.  
- För där behöver dom en bock som ingen tänder på!


Men hallååå

vad händer? Ska det vara vinter eller vår?

Imorse var det vitt på taken igen och vinden den viner och det känns som 15 minus. Jag vill inte vara med om detta. Snart går jag i ide tills att vädergudarna har bestämt sig för att nu räcker det med snö och kalla vindar.

Just nu om jag tittar ut så skiner solen men det är säkert högst tillfälligt för jag ser att det samlas nya moln och flaggorna står rakt ut som det blåser.

Min stekta sill undrar ni kanske över. Jag har nu kontaterat att jag inte ska hålla på med sill. Jag printade ju ut ett recept som jag hade med mig till affären. Fixad det som saknades i affären och hemma började jag meddetsamma. Det stod att man skulle börja med att mjuksteka lök i smör och sen skulle man vända fileerna i mjöl och steka dessa efter att man tagit upp löken. Ja ja det låter ju inte så svårt. Löken stektes och fileerna trokades av och vändes i mjöl och lades i pannan. Men det är sen det börjar. När det är dax att vända på eländena så faller de bara i bitar. Och det liknar absolut inte något jag sett innan i stekt sill väg. Nåja med mkt möda och massor av svordommar så lyckas jag få till två fileér som i alla fall man kan känna igen som stekt sill. 
Jag tar fram en smörgås och lägger en av mina bitar på en grov macka och smakar. Tja inte var det en höjdar upplevelse alldeles för sallt så jag tar fram förpackningen igen och läser. Där står det att det är urvattnade sillfileér klara att stekas. Men när jag läser längre ner i texten står det att de skulle ha legat i vatten 30-60min innan man steker dem just för sältans skull. Och dessutom är där ett recept med där det står att de inte bara skulle varit mjöl utan även ägg och skorpmjöl runt de stackars fileérna. När Roger kom hem sa ha att det luktar stekt sill mmm. Svaret han fick av mig var ja det är möjligt vi pratar INTE om det. Jag tror att han är glad att han inte varit hemma tidigare på kvällen 
Sätter in en bild på sill. Dock inte min. Och så sätter jag in en bild som visar var jag vill vara just nu.

Recept - Stekt salt sill med löksås
Söderhavsö - Cooköarna - Cooköarna

Mmmmm vad gott det var

I går firade vi att Roger fyllt år och att Ankie snart fyller år. Och vi åt påskmat. Riktigt gott var det. Det var bara en miss. När jag skulle öppna vad jag trodde var stekt sill. Så visade det sig att det var STEK SILL. Och med 1timme tills att gästerna ska komma så var det bara att inse att vi fick vara utan stekt sill. Följden av detta blir även att jag för första gången i mitt liv ska prova att göra just stekt sill. Får se hur det går. Ska fixa till det när jag kommer hem i kväll.
När jag skulle leta upp en bra bild på påskmat så trillade jag över denna. Och jag som älskar hallon är bara tvungen att sätta in den. Och receptet med så kan ni ju prova. Det ska nog jag göra.
Färgglatt och läckert på buffén

Mascarpone- o limecrème m chokladtryffel o hallon


Mascarponecrème

2 st äggulor

3 msk strösocker

250 g mascarpone

1 st  lime, finrivet skal

1 msk pressad lime

1 dl vispgrädde

Chokladtryffel

70 st  mörk choklad, ca 70 % kakaohalt, helst Valrhona

1 dl vispgrädde

Servering

0,5 l  hallon, färska eller knappt tinade

0,5 knippe  färsk mynta

 Desserten räcker till 8 små dessertglas för den som bara vill ha en liten portion. Chokladen bör vara av hög kvalitet med minst 70 % kakaohalt, gärna Valrhona. Chokladtryffeln stelnar inte om chokladen inte är tillräckligt bra.


Gör så här

1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i glas och ställ kallt några timmar.
2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull.
Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.
3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.


Lördagspromenad

Så var solen borta igen. Men vi bestämde oss för att gå en promenad i oran i alla fall. Jag tog med mig kameran för att jag ville se om jag kunde fånga någon vårbild. men det fanns ingen vår att skåda. Fast Roger fick syn på ett erkorrepar som klättrade på ett träd. Och om man tittar riktigt noga så kan man se att buskarnas knoppar är ganska nära att så ut.

När vi kom hem så började jag fixa med köttbullar. Och Roger körde till Fotbollen för att titta på när Äsperöd spelad träningsmatch mot Kungshult (Tror jag att det var) Äsperöd vann och nu har Roger kommit hem igen och vi ska dricka lite kaffe.
I morgon ska vi ha kalas för att Roger har fyllt år och för att Ankie snart fyller år. Jag har inte köpt något till henne ännu men jag ska nog komma på något. Annars har jag nog något gammalt loppisfynd. ( Då blir du väl glad eller hur. Kanske en "snygg" tavla?)



Ser ni ekorrarna?







Vågar vi hoppas....

att våren är här. I dag skulle jag på kundbesök så jag körde hemifrån först kl 8 i strålande solsken och när jag klev av bilen så ville jag inte gå inte till kunden. Det hade varit trevligare och sätta sig ner och ta en kopp kaffe ute i det sköna vädret. Men det var bara att gå in. Och inte var det lättare att sätta sig i bilen för att köra till jobb när mötet var slut. Det var som om bilen ville vända och köra hem. Men nu är jag i alla fall tillbaka på jobb och det är dax för lunch så det får bli ett par rader bara. Med en önskan om att ni har en skön em och att solen är här för att stanna ett tag.

Nedan kommer en bild på jag har varit i dag Rosengård i Malmö



fast jag skulle hellre varit här:
I södra Sverige har krokusarna redan kikat upp. Nu arbetar sig våren uppåt i Sverige och vi kan nästa vecka se fram emot 10 plusgrader och sol.

Men nu är jag på jobb och det får gå det med.

hemma igen

Så är man då hemma igen. Det var skönt och bra på alla sett och vis. Hotellet var enkelt men bra rent och snyggt. Maten var god och billig. Och vädert var bra. Vi åkte ju på torsdagen och på nerresan var vi inbokade med Poolferries. Ingen bra båt kan jag säga. Tråkig med lite att göra. kallt var det också men det gick. Med en bra bok så kan man ju fördriva tiden ganska bra. Men maten på denna båt är ju inte någon hit, Vi besällde hamburgare, som på bilden så fin ut med sallad gurka och tomat. Vi fick en mikrad hamburgare med bröd. Ingen sallad ingen tomat och ingen gurka. När jag klagade fick jag erbjudande om att jag kunde ta pizzasallad och rivna morötter. Och stolt berättar han att det är minsan gratis. Men men överlevde gjode vi. På kvällen sen så var det bara lite information på hotellet öl och soppa sen i säng.

Dagen efter så gick vi efter frukosten ner för att gå till marknaden. Och vi gick och gick och hamnade en bra bit in i tyskland. Men sen vände vi och gick tillbaka och till marknaden. Men sicket skit. Inte var där något jag ville ha i alla fall. Ja på ett ställe fanns det ganska coola trägårdsfigurer men vem vill dra på det. Fast sen gick vi vidare till ett mysigt cafe där vi åt äpplekaka med grädde och drack kaffe. MMMMnnnn vad gått när man promenerat i nästan 3h. Gissa om det var skönt med massage sen.

På kvällen gick vi ut och åt. ( Roger fyllde ju år) på ett ställe som guiden rekomenderat. Och det var verkligen mysigt gott och helt ok pris.

Sen var det nästa dag och den började med fot + hand+ ansiktsmassage. Kan verkligen rekomenderas. Sen var det dax att ut och gå igen.

På kvällen gick vi ut och åt igen. Denna gång hamnade på ett ställe som visade sig bara ha meny på polska. Men det gick bra i alla fall. Pasta heter pasta överallt.

Nu måste jag gå och äta men jag sätter in två bildserier så att ni kan se lite bilder

Polen snart kommer vi

När är det snart bara 4 timmar ordinarie arbetstid kvar att jobba innan det är dax för lite semester. Ska bli så skönt.


En liten bild på var vi ska bo.



Kan man hoppas på lite fint väder?


Ser inte så lyxigt ut men det är billigt och jag har inte så stora förväntningar mer än att jag ska slappa och ta det lugnt.


Bara det inte är så här mkt folk



Då är jag hellre bland svanarna



Om vi inte hörs innan så blir det någ på måndag. Ha det gött det ska jag ha.

Ja det är våren som har kommit igen....

I morse kändes det verkligen som om våren är på väg. Solen skiner fåglarna kvittrar och det är den där vårlukten/känslan i luften. Som man längtar varje år.

Tog två bilder nu när jag kom till jobb de kommer här.



I går kväll var det lottorna. Vi var på Beritslund i Bjärsjölagård och det var en som visade lite kläder smink smycke mm. VI hade ett lotteri och jag tog för en en 20a och vann. Här är min vinst. Värde 165:- så det var ju en bra affär.

Nu måste jag jobba ha det bra.

Vem var ...


Vem var egentligen Jesus?


The Great Shepherd Teaches


Det finns tre bevis på att Jesus var mexikan:
- Han hette Jesus
- Han var tvåspråkig
- Han hade problem med myndigheterna

Men det finns också belägg för att var irländsk:
- Han gifte sig aldrig
- Han berättade alltid historier
- Han älskade att vara ute i naturen

Samtidig finns det tydliga indikationer på att Jesus var svart:
- Han kallade alla för "broder"
- Han gillade gospelmusik
- Han fick ingen rättvis rättegång

Tre starka fakta talar för att Jesus var italienare:
- Han gestikulerade när han talade
- Han drack vin till alla måltider
- Han var säker på att hans mor var jungfru, och modern var säker på att han var Gud.

Men ytterligare fakta tyder på att Jesus kan ha varit från Kalifornien:
- Han klippte aldrig håret
- Han gick barfota
- Han grundlade en ny religion

MEN, de mest överbevisande bevisen talar faktiskt för att Jesus var KVINNA
:
- Han blev tvungen att utfodra många människor med kort varsel, även om det inte fanns tillräckligt med mat.
- Han försökte att göra sig hörd bland en massa män som inte lyssnade.
- När han hade dött blev han tvungen att uppstå igen för det fanns fler uppgifter att göra.



Lite allt möjligt

Jaha vad blev det nu i lördags? Ja inte blev det fotboll och inte blev det bio. När allt kom om kring var det rätt skönt att bara gå hemma och "skräpa"  tvätta lite och kolla på film. Laga god mat och sen avsluta men ett långt skönt bad.

Men i dag så var jag upp ganska så tidigt och vi bestämde att vi skulle gå ut och gå när vi ätit frukost. när vi satt och frukost så ringde telefonen. Det var en arbetskamrat från Eisertiden. Och hon var ledsen för att hennes katt som hon längtat efter i många år och nu i höstas äntligen fick hade blivit sjuk så sjuk att hon fick låta honom åka till himlen. Det var så att han skulle bli kastrerad och efter det blev han sjuk och man konstaterade då att han hade hjärtfel och trots att man försökte allt. Åkte till specialister på djursjukhuset i Helsingborg mm så gick det inte. Hela kroppen stängde ner och till slut gick det inte mer. Jag ska åka till henne på tisdag efter jobb och hjälpa henne med datorn. Hoppas att det känns lite bättre då för henne.



Men Roger och jag gick i alla fall ut och även om det inte var något höjdarväder så var det skönt att komma ut och sen körde vi till Jysk och köpte en ny badrumsmatta. Hemma igen blev det kaffe och när man varit ute och gått och är lite frusen är kaffe jättegott. Ja det är alltid gott med kaffe men extra gott då.
Stockbilder - kaffe,  kaffe,   kopp,  tekopp,   tekoppar,  ur,   klocka,  tillbehör.  fotosearch - sök  bilder, foton  och illustrationer


Sen har jag tittat lite på tv läst lite surfat runt lite på nätet och tittat på vad vi ska kunna hitta på en vecka i stockholm till sommaren.
Stockholm, Sverige: Stockholms Slott, Stockholm



Ja visst ja Bitte har ju fyllt år stort Grattis till henne



Nu ska jag titta till middagen ha det bra så hörs vi.

 




 


Vad ska jag göra i dag då?

Tja jag vet inte riktigt. Kanske förljer jag rent av med Roger och tittar på lite fotboll. mest för att komma ut lite. Det ser inte ut att vara något superväder. Men det blåser i all fall inte. Som det har blåst de senaste dagarna så har man nästan trott att det är höst igen. Och det vill vi ju inte. Sen funderar jag på att kanske vi kunde gå på bio. Män som hatar kvinnor ska vara jättebra. Men men när dagen är slut så vet man. Har inte haft tid att skriva i bloggen alls i veckan har jobbat förmkt och när jag kommer hem sent så har jag inte lust att sätta mig vid datorn. 

Nästa vecka är det i alla fall tid för lite ledighet. Vi ska till polen på spa. Har aldrig provat men det blir säkert bra. 

Nu ska jag i alla fall klä på mig och sätta mig och prata med Roger för att se om vi kan komma på nåt bra. 
Ha det gott alla

Bilden i dag får bli en liten ängel

 

Tjejträff

I helgen har Elin och jag haft tjej träff. Och jag skrev ett långt inägg om hur mysigt vi hade det men det tog för lång tid från det att jag påbörjade tills att det var dax att göra det klart så det försvann alltihop. Men kort och gott vi hade det helmysigt. Här kommer lite bilder ( Förvånade eller hur?)

DSC00762.jpg picture by marie10663
DSC00764.jpg picture by marie10663
DSC00767.jpg picture by marie10663
DSC00768.jpg picture by marie10663
DSC00769.jpg picture by marie10663
Sen vet ni väl att det varit vasaloppet... Och det var jobbig kan ni tro

DSC00779.jpg picture by marie10663

RSS 2.0