Dax för lite allvar

Sitter i uterummet och tänker på hur bra det är att vara just jag. Vilken tur det är att just jag som är jag. Att jag är frisk och att jag har mat för dagen att jag har tak över huvudet. Jag tror att ibland så har vi så bråttom i livet att vi glömmer bort att vi faktiskt har tur som vandrar här på denna jord just nu och just här. Tänk på att för inte så länge sen var det svår svält i Sverige och vi tvingades fly till Amerika för att överleva. Att familjer splittrades, en åkte i förväg och kanske kanske kunde han skicka lite pengar så att resten av familjen kunde komma efter. Ett hårt liv väntade men förhoppningsvis ett lite lite lättare liv än det de lämnade.
Och tänk på alla dessa mäniskor runt om i vår värld som inte har mat eller utbildning som inte vet vad de ska ta sig till som tvingas att försöka fly från krig och tortyr. Nej jag är GLAD att just jag är jag.

Sen är inte allt guld och gröna skogar. Visst gnäller man i bland och visst finns det saker som kunde vara bättre med sätter man det i rätt perspektiv så är man ganska nöjd i alla fall.


Hej på er alla

I dag ska Roger jobba igen eftersom han har haft ont i halsen så har han varit hemma 2dgr och kurerat sig. Vad är det med gubbarna när de får ont i halsen? Kanske har de mer ont än oss kvinnor eller så är de bara ynkliga. Jag har aldrig ens funderat på att vara hemma från jobb pga halsont. Men jag har och andra sidan ALDRIG haft halsfluss. Och brukar man få det så ska man ju stanna hemma.

Tror ni det har och göra med att de inte föder barn som det är "mer" synd om dem när de är sjuka? Samtidigt som de är mer pipiga än oss kvinnor så vill de inte gå till läkaren, nej de ska plåga sin omgivning med hur synd om dem det är. Jag tror att de är lite rädda för att om de går till läkaren så får de reda på att det inte är så farligt.

Fast ska jag vara helt ärlig så gnäller inte Roger så mkt. Han är mest tyst och innan man fattar att han inte är sur utan att det är halsen/magen eller vad det nu är som det är fel på så kan man bli knäpp för mindre.

Så nu har jag gnällt klart. Tänkte sätta in en bild på en sjuk man men de vet vi ju hur de ser ut och de är inte söta men dessa är destu sötare


Som jag sa

I helgen var det ju dax för stugan. Jag körde direkt från jobbet till stugan och så skulle Roger komma lördag med sina föräldrar och så skulle vi titta på vitsipporna och ha det bra. I alla fall lördagen kom och stackars stackars Roger hade ont i halsen. ( En stacksrs man med halsont , de har det inte lätt) Ja ha vad gör vi nu. Elin kom på att hon ville minsan upp till stugan, OK sa jag då kommer jag och hämtar dig.
Sagt och gjort jag kör hem men när jag kommer hem har kompisar till Elin ringt och de vill gå på vårdagen uppe i centrum. ( Och kompisar är viktigare än mor/stugan/ allting annat)
Eftersom jag inte visste detta hade jag ju lämnat stugan med värmen på så upp igen måste jag och Roger hade inte ändrat sig hans hals behövde vila. Men döm om min förvåning, Martin kom på att det var länge sen han var med. Så han vill följa med upp. Martin och jag körde upp och hade en mysig kväll. När söndagen kommer ringer jag till Ankie och Mor & Far och säger att de kan komma på fika och det blir en eftermiddag med kaffe kakor och sol innan det är dax att ge sig hemåt för denna gång.

Här kommer lite bilder.

Martin vill inte vara med på bild. Men jag fångade honom i ett obevakt ögonblick.


Snart ska vi få lite mat i oss



Gott!!!!!



Jag lyckas fånga honom igen


Mormor & Martin ska fika



Morfar och Martin


Ankie njuter



Mormor sitter i solen i 25grader och fryser. (Fast de säger ju att man blir frusen med åldern)



Ankie städar sin bil



Och så lady som blir tagen på bar gärning när hon käkar på blommorna. Försöker se oskyldig ut som vanligt



Men eftersom hon är så söt så förlåter man henne.


Jag VILL ut och resa

Så har vi då haft en underbar helg med mkt avkoppling och fint väder. Men det hjälps liksom inte. Jag VILL ut och resa. Ja jag vet att vi ska åka till Stockholm men jag vill söderut. Och det är som om resebyråarna känner det på sig att jag vill ut. För de skickar mail efter mail med det ena bättre än det andra. Men jag ska försöka låta bli att titta. Bilder på helgen får det bli en annan dag. Här kommer en resebild.

FREDAG ÄNTLIGEN

Så är det då fredag igen och det är dax att gå hem. Helgen kommer att som vanligt tillbringas i stugan.

Häromdagen gjorde jag lite köttbullar här får ni bilder på det.




I går var det så fint väder så jag tog mina ben och promenerade i Oran och då blev det ju lite bilder de kommer här







Fika & Konst

Så kommer jag nu till det jag skrev för nån dag sen. Vi var ju och tittade på Martins och han klass konst. Sen skulle vi fika och eftersom vi vill köra till något mysigt ställe så blev det mot Stenshuvud. Här kommer lite bilder.

De exprimenterar med alla möjliga underlag och tekniker




Här har Martin försökt sig på blommor. Inte hans favorit men men


Clownen längst upptil vänster är Maritns. Den såldes till en konstnärsförening


Det har börjat en kille i klassen som är jätteduktig. Rawi har jag för mig att han heter. Han har gjort denna här nedan.


Martins isbjörnar


Martin själv han ville inte vara med på bild. Men jag lyckades fånga honom



Fick ett mail

Fick ett mail av mor där hon bla skriver om sin karaktär. (Hon fick godis i en försenad påskpresent från mig) och så sa jag att hon kunde ju äta en bit om dagen så att det räcker längre. Men i dag var det ju slut alltsammans.

Sen hittade jag detta ordspråk och det passar bra på henne:

Vad ska jag med karaktär,
när ingen annan är här?
Jag tror jag tar en kaka till
i ensamhet gör jag vad jag vill!


21/4-1908

I dag för 101 år sen föddes min farmor. Allie Ragnhild Linnea Holm. Som den första av 4 döttrar familjen. Som liten råkar hon ut för en olycka som gör att hon skadas för livet och får blandannat en sned rygg. Om det är detta eller om det är just faktumet att hon är den äldsta dotter som gör att hon inte träffar någon man förän ganska sent i livet. I alla fall så träffar hon en man och i slutet av 1941 så blir hon gravid. Då gör hon så småningom den fasanfulla upptäckten att mannen hon trodde hon skulle gifta sig med, redan var gift. Detta upptäcker hon när hon går till prästen för att beställa tid för lysning eftersom fästmannen skyller på än det ena och än det andra.

När hon sen kommer hem till mor och far med den för den tiden nästan fasanfulla nyheten att hon är med barn och att det inte kommer att bli ett bröllop. Så blir det inga glada miner. Hon blir nästan utslängd men hon längtar ju efter sitt älskade barn och den 30/8-1942 är det den lyckligaste dagen i hennes liv då föds Lennart min pappa.

Den fösta tiden bor de inhysta hos vad jag har för mig en av systrarna. Sen får de en 2rums HSB lägenhet på Abbekåsgatan i Malmö. Här stannar hon hela livet. Lennart växer upp och träffar Ingrid och 1965 är det dax för lilla mig att se dagens ljus fast det är en helt annan historia. 

1987 går hon bort och lämnar ett stort tomrum efter sig. Mina tankar finns hos henne nästan varje dag. Därför sätter jag in en dikt som jag inte vet vem som har skrivit men som jag tycker är fin och trösterik. Ni hittar den längst ner i inlägget.
 

Jag hade tänkt lägga in lite bilder på min farmor men det får bli en annan dag. Har inte tid att scanna in bilder nu. Så i stället blir det lite bilder från ett Malmö kring sekelskiftet.









Vid Värnhemstorget





När jag dör är jag alls inte borta
Fast min kropp blivit aska, min vän.
Ty med alltig som susar och sjunger skall jag komma tillbaka.
Genom fåglarnas kvitter i träden genom fjärilars fladdrande slag.
Genom flingornas dans på din ruta skall jag ge dig en hälsning var dag.
Och när björklöven spricker om våren och du känner en värmande vind, skall du ana min själs odödlighet när jag dunlätt kysser din kind. Och då vet du att jag inte är borta nej, mer nära än du kan förstå genom allt som susar och sjunger skall min hälsning med kärlek dig nå.

Sverige det vackraste landet i världen

Ibland när jag kör omkring eller är ute och går så kan jag i bland förvånas över ur vackert det är i Sverige. Hur skiftande natur vi har och hur rent och snyggt det faktiskt är på de flesta ställen.

Ta nu på våren, när naturen är så ljus och skir. När fåglarna sjunger som om det gäller livet. När mäniskan tar av sig alldeles för mycket kläder för att hon/han har längtat så efter att få ta av sig vinterkläderna.

I helgen har det som vanligt varit en del i stugan men sen var vi och tittade på utställning får Martins klass och efter den så åkte vi till kaffestugan Annerlunda. Jag tog en del bilder där ifrån men de sätter jag in en annan dag. I dag få det bli en del bilder på de hatiska löven. Och på den fantastiska våren i stugans närområde.


Är det någon som gillar att räfsa löv så har jag fler

 och fler

och fler


Men nu struntar vi i löven och går till det vackra i stället

Om ni tittar noga så kan ni se två gäss i bilden


Vitsippan uti backarna stå..





Stävar mot solen och ljuset




mellan Sjöberga och tjörnarp finns denna vackra äng



Det finns ganska många hägrar vid stugan men de är inte lätta att fånga på bild speciellt inte med en mobil







Tussilago


tre pojkar på väg hem från fisketuren ( utan fisk)


Vitsippa på nära håll


Liten påsklija på nära håll


Inte ett moln på himlen




Snart slår träden ut


Vägen till Höör

Ja visst gör det ont

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan  
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
                              och det som stänger.
 
Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider  -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra  -
svårt att vilja stanna
                              och vilja falla.
 
Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden  -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
                              som skapar världen.










Karin Boye ur diktsamlingen " För trädets skull"



Bara 4½ timme kvar att jobba denna vecka, Och så ALFA KASSAN= SKITKASSAN

Så har det då gott en vecka till. Ja i och försig har man ju bara jobbat 4dgr men i alla fall. Det har varit en ganska trög vecka men det är väl lite för att man känner att det är vår och att man inte vill "slösa" bort dagarna på jobb.

I går var jag på Willys i Staffanstorp och handlade på väg hem.  Det är andra gången jag är där och jag måste säga att det är billigare. Jag handlade både till oss själva och till Daniel. Så stanna gärna till där om ni är i staffanstorp. Inte för att det är en superkul affär men helt ok och lätt att se ex att köttet är svenskt.

På tal om Daniel så slutade han på Purus den siste januari. Och han skickade in papperna till Alfa Kassan och han väntar fortfarande. Inte ens en handläggare har han fått när han ringde i förra veckan så sa de att en 4veckor till tar det nog innan han får en handläggare. Sen kunde han inte få svar på om pengarna sen skulle vänta ytterligare eller om det gick fort sen. För om man tittar på deras hemsida så har de utbetalning 1ggr per månad. Och har man då kanske otur att få en handläggare när det just varit utbetalning ska han då få vänta 1månad till. I så fall betyder det att han kanske får pengar i slutet av maj eller om den utb missas så får han vänta till juni. Är det klokt. Det är 4månader utan lön. Som väl är har han inte så stora utgifter men det ska betalas hyra och telefon. Ja det är klart att jag och hans pappa ställer upp och lånar ut pengar men det är i klokt att det ska behövas. Men något som är märkligt är man inte får uppskov med att betala Akassa avgiften.

Nej nu har jag klagat nog. Ni får ha en trevlig helg så hörs vi när vi hörs.
Men först sätter jag in en bild på de som bestämmer på alfa kassan


Fasiken vad trögt det är i dag då

I dag är en sån dag då det bara är så motigt.
Det tog evigheter att ta sig till jobbet eftersom vägarbetet mella klostersågen & Sjöbo ALDRIG verkar bli klart. Sen när jag till slut kom till jobb så gick strömmen någonstans här i Malmö och det påverkade vår server så det gick inte att jobba med datorn.
Men det var ganska fort fixat. Sen har jag inte kommit i gång riktigt, det är så mkt som ska göras så att jag inte riktigt kan se vad som är viktigast.
Alltså tänkte jag att om jag skriver av mig här lite så blir det kanske lite bättre sen.

I går kväll tittade jag och Elin på en Fransk film. Den var FAKTISKT BRA. Den hette berätta inte för någon. Det är en klurig triller med massa olika saker som händer hela tiden. Vi har den hemma eftersom vi fick den med en tidning om det är någon som vill låna den.

Nej nu känner jag att det är dax att hämta en kopp kaffe och sätta igång och jobba.
Först några tänkvärda ord:
Vi tänker sällan på vad vi har. Men alltid på vad vi saknar.


Vinterbadare

Tänkte att nu är det ett tag sen vi hade lite vintrigt så här kommer ett kul klipp
Eller så kan ni ju tvätta bilen så här i vårtider.

Konstrundan

Så har då mor och  jag varit på konstrunda. Det var ett helt underbart väder och vi tittade på en hel del konst. En del bra en del mindre bra. Konstatera kan man i alla fall att det inte är på prislappen man kan se om en konstnär är bra eller dålig. Här kommer en del bilder.
Vi börjar i Ystad där vi var hos Gynning x2 . Mammans skulpturerer var väl fina men inte värda priset. Carolinas tavlor tyckte inte jag om. Men miljön är ju fin.








Sen körde vi vidare och hamnade hos en lisa


Sen drog vi vidare till Peppinge. Här var det en fotograf som hade jättafina bilder.



Efter peppinge så drog vi vidare till Kåseberga där vi var på lite olika ställen och så åt vi ju stektsill på grov macka gott







'
ser ni katten








Hittade en groda som jag räddade från att bli överkörd



Sen körde vi vidare till Backagården ett mysigt ställe. Här köpte mor blommor.






Sen börjar vi bli lite trötta ( Jag i alla fall) och kör via Bollerup hemåt





Suddiga möss




Nu tänker mor att vad snäll Marie är som inte satt in några bilder på mig men de kommer här i stället i en lång rad
















och så en sista bild på mor


Nej visst nej det var ju grodan

Påskdags kväll

Så är vi då hemma igen.Och nu tänkte jag skriva mer om hur påsken har varit och vad vi hittat på och så sätta in lite fler bilder.

I onsdags när jag slutade så körde  jag via Hornbach där jag köpte konstgräsmatta till stugans uterum, raka vägen upp till stugan. Jag gjorde väl inte så mkt nytta just mer den dagen men bara att slappa och njuta vid brasans sken är ju härligt. Räfsade lite löv gjorde jag i alla fall. På torsdagen gick jag upp ganska så tidigt och började städa, pusta fönster och röja bland bra och ha grejorna. Roger kom upp på em efter sitt jobb och vi åt och hade det trevlgt innan det var dax att gå och lägga sig för att vi skulle ju upp tidigt för att vi ville ju hinna med att sätta upp uterums partierna.

Som väl var är jag ju morgonpigg och vaknade som vanligt och tvingade upp Roger. För det det var ganska mkt bök med att få partierna på plats. Eftersom att de var lite förhöga så fick vi ( Roger) såga och pula en massa innan det blev bra. Det tog nästan hela fredagen och trötta åkte vi hem för att hämta påskmaten, Elin och lite annat.

Lördag var vi en tur till tippen innan vi körde upp igen och eftersom att vi nu slitit så dagen innan så kunde vi njuta av påskaftonen. Elin var ju med och jag hade köpt ett påskägg till henne men tänkte att nu är hon nog så stor så hon vill nog inte att jag ska gömma det. Men det ville hon. Jag fick sätta mig och skriva en massaledtrådar och springa runt i trädgården och sen gömma påskägget så att hon fick gå på jakt.

Efermiddagen förflöt i lugnets tecken. Roger och jag småpulade fikade mm. Elin satt och läste. Sen var det dax för påskmaten och det var bara att göra köttbullar ( Tack och lov för att det finns ugn så att man slipper laga köttbullarna på sprisen) steka prinskorv koka ägg och några potatisar vill vi också ha. Och så sillen förstås. ( Nej jag har inte gjort någon sill själv ni vet varför)

Efter påskamaten så spelade vi lite spel innan det var dax att säga godnatt.

I dag så var vi bara ute på en kortpromenad. Städade i stugan ( Ja man måste städa ofta den ligger i en lövskog. Med betoning på löv) Sen köde vi till Citygross i Höör ( Gamla Bilema) och handlade lite.

När vi kom hem så hade vi bestämt att vi skulle grilla lite och göra burgarna helt själv så vi köpte med oss köttfärs. Det blev bland kalvfärs 50% ox & 50% kalv. Och då kom vi på att att vi kanske sitter och äte en mammako och hennes barn eller pappako och hans barn. ( Makebert eller hur) men gott var det. Nu sitter jag här och Roger är ute och klipper sin älskade gräsmatta som han köpt gödning till i dag. Jag föreslog att han skulle låta mossan växa mer och strunta i gödningen. Mossan är ju grön och mjuk att gå på och om man inte gödslar gräsmattan behöver den inte klippas så ofta. Behöver jag säga att han inte höll med. Han tittar på mig som om jag är en utomjording.

Senare i kväll ska vi titta på en film. Och i morgon blir det nog en konstrunta tur med mor. Kameran ska med så det blir nog en del bilder därifrån med.

Vi börjar med en liten spindel på ett blad



Några fina violer



En fullständigt galen påsk kykling



Elin fotar sin glass som hon tyckte var för liten så hon hämtade mer sen



Och det är klart ser man vår äpplepaj så. ( hon ville inte ha paj)


mmmmm


cool brud


Kul att spela gamla spel


Men Roger han får jobba lite till


5min efter att en tonåring kommit in i ett rum så ser det ut som om en orkan dragit fram



Hon hittade en gammal bok som var ganske spännande



En promenad innan maten


Bryggan mår inte så bra



En bukett blommor att pryda påskbordet med


Vad är det han spanar efter???????



Snart dax att äta



Snapsen ska vara kall







Skål






Nu ska vi spela spel Först Fia med knuff sen Yatzy Gissa vem som vann











Och så kan man ju leka lite med ljusen




En trött och söt liten flicka



Just vaknat vill inte vara med på bild







Rum utan tonåring



Uterummet




Ser ni att det faktiskt är lite färre löv


Köket



Hall och kök


Stugan från ett av hållen



Ett annat håll



Och ett tredje håll som dessutom får bli aprilbilden



Gula rummet ( Gissa varför det kallas så)



Och så har vi gröna rummet



På väg hem från City Gross




Ps! Ja det var jag som vann

Delrapport från stugan

Har inte tid att skriva mkt, Men med kämpande så hann vi bli klara med uteplaten bilder kommer här, Mer txt senare.














Ett leende från himlen!!!

Denna fick jag för en stund sen av en arbetskamrat. Och det var så passande eftersom vi innan pratat några här på jobbet om Sabina och de andra tjejerna i boken Livet kan inte vänta.

Jag tror nästan att det är Sabina och alla andra som hälsar till oss från himlen. Ha en riktigt skön påsk alla.

Ja det är våren ja det är våren som har kommit igen...

Så kändes det i alla fall när vi åkte upp till stugan i Lördags. Varmt skönt vindstilla och strålande solsken.

Vi åkte som sagt upp ganska tidigt och skulle börja på att sätta upp uterumsväggen. Men det blev bara påbörjat, det visade sig att vi saknade rätt såg. Men det gjorde inte något. Vi passade på att njuta i stället. Ankie kom upp en runda med lilla söta Lady. En bild säger mer än 1000 ord så här kommer en hel hög med bilder.





Nya skåpet


Första vitsippan


Vin nere vid bryggan









Fötterna fick bada. Men det var för kallt för att bada mer.


En söt fågel som sjöngså fint


Dax att grilla






½ åtta på kvällen så är det fortfarande varmt





En orm som börjar vakna

Hm vem kikar han på


Det går bra med kaffe på bryggan med




Ser ni grodan


Funderar på att pussa den men jag har ju redan min prins

Några fina blommor som vi inte vet vad de heter. Någon annan som vet?



Ha en trevlig påsk om vi inte hörs av innan


Nu är det helg och fint väder

Hej på er alla.

Jag ska gå hem om ett par minuter. Det ska bli skönt. Och när jag kommer hem så ska jag röja lite i uterummet och sen ta en fika där. Mmmm jag längtar redan.

I morgon ska vi köra upp till stugan och börja med att glasa in uteplatsen. Och vårstäda i stugan. Då brukar i alla fall jag känna att nu är det vår. I dag sätter jag in en gammal bild som är sen en vår när Elin och jag  var ute op Stenänga och plockade vitsippor. Jag älskar denna bilden.


Nu ska jag gå hem skönt


Så är då en dag på jobbet slut. Klockan är ½ 6 och jag har missat just bussen som går ½ 6. Så jag tänkte att jag kan ju stanna 5min till och skriva lite här på bloggen.

det har inte hänt så mkt i dag. Vi har haft utbildning i ett nytt faktureringssystem som förhoppningsvis kommer att funka bra. Det är dessutom periodslut så alla tidrapporter måste vara inne inna denna dag är slut för att hamna på rätt månad. Dessutom så är här ju alltid mkt att göra. Och en av besiktningsmännen gundlurade mig i dag för att det är det 1:e april. Och uppstrssad som jag var så fattade jag inte att han drev med mig föränn han sa att det var den 1:e april. Och jag tror att min mor kanske lurat mig. Ja ja det får man ju bjuda på. Det är bara att ge igen en annan dag.

Ni får ha det så bra alla så hörs vi nu ska jag bege mig till tåget. ( Jag åker tåg i bland och buss i bland)


RSS 2.0