Ska kanske baka en tårta för att fira vår nya bil

Har köpt ny bil, haft lite ågren i natt för tänk om jag kommer att sakna min gamle bil. Men kom fram till att det blir bra i alla fall. Så i dag tänkte jag kanske baka en tårta men det kommer kanske att gå över, Men jag trillade över ett recept som verkar gott.




Tårtan heter glömmingtårta och här kommer receptet

Det här behöver du till botten :
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Det här behöver du till marängen  :
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 dl flagad mandel

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Bred ut uppepå botten-smeten på plåten, strö den flagade mandeln över och grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Skär tårtan mitt itu, bred ena halvan med hallon (300 gram) + vispad grädde (ca 3 dl). Lägg på andra halvan av tårtan och servera!!





Receptet hittade jag på www.kryddburken.se

Återkommer senare med info om det blev något bak.

Önskar er alla en härlig helg


Hotell igen

Så är det då dax igen. Men denna gång är det i Malmö. Vi ska ha adm möte och tack och lov så denna gången är det i Malmö. Hinner jobba lite nu på morgonen innan vi ska vara på sas radisson klockan 10. Ska bli kul att träffa jönköpingsgänget och växjögänget.

Har bott en del i Malmö tidigare men aldig här ska bli spännande att se


Det blir väl inte till att sitta ute men kanske är det en inglasad inner gård och då går det ju


Har åkt förbi med bussen massor av gånger och det ser ju fint ut

Och så blir det väl en del god mat med



Ha det så bra så hörs vi en annan dag.

Så är man i...

Stockholm igen, tog tåget upp i går em och det gick ju hyfsat kunde jobba en del på vägen upp men blev lite lätt illamående så när klockan var ½ 4 så struntade jag idet. Jag började ju jobba redan kvart i 7 i morse så mina timmar var ju gjorda.

Sitter nu på hotell Kungsbron, ligger jättebra till i förhållande till centralen, men annars är det ganska trist. Här kommer jag nog inte att bo igen.


rent och så men när det inte ens finns några muggar på rummet och tjejen som checkade in mig var ganska osocial. Men som sagt huvudsaken är ju att det är rent och det är det och sängen är jätteskön.

Nu ska jag snart gå och äta frukost sen möta en kollega för vidare avfärd mot Täby. Och ikväll tar jag flyget hem. Sista biten från sturup och hem blir med taxi får se om jag denna gången får en som hittar. Förra gången så körde han en lång omväg.

Ha det så bra

fryser och har ont i huvudet

arbetsmiljön är inte den bästa just nu här på jobbet, man håller på att fixa med fönsterna så det låter som om man sitter hos tandläkaren hela dagen. Trött i huvudet blir man oxå. Det västa är att detta är tredje gången och de ska hålla på i 6 veckor, som väl är så har de passerat mitt fönster. När de var här utan för så kunde man inte sitta på rummet.
Nu har man bestämt sig för att fixa med värmen oxå så vi har ingen värme. I morse var här 18 grader och det tycker väl en del är varmt men ska man sitta stilla är det inte det. Så nu har vi en liten kupévärmare som vi flyttar runt mellan oss administratörer för att vi ska överleva dagen.
Vet inte om det är detta som gör att jag fryser och har ont i huvudet, hoppas det för jag har inte lust eller tid att bli sjuk.

I helgen har det varit husvisarhelg och vi var och tittade på ett och det var väl ok men inte helbra. Har i alla fall bokat en tid med mäklaren att han ska komma och titta på vårt om ett par veckor och säga vad han tror.


Har nu varit på lite olika husvisningar och tycker nog att göransson & ask verkar bäst. Men vi får väl se vad det blir av det hela. En sak retar mig och det är att om vi säljer huset så får vi en massa i vinstskatt så det kan mkt väl sluta med att vi har mer i lån med ett annat hus trots att det är mindre, suck.


Lika avslappnad....

som jag var i lördags när vi var i stugan. Lika sönderstressad är jag nu. Förstår inte alls hur jag ska hinna med att få in alla tidrapporter och allt annat som MÅSTE ske idag eller senast i morgon.

Dagen började inte så bra, jag körde ifrån mobilen i och för sig skönt att inte kunna bli nådd men det kan jag lösa i alla fall med att logga ut mig. När vi kom till motervägen idag så hade något hänt så det var jätteköer och jag var inte på jobbet föränn nästan klockan 8 alltså en timme senare än jag brukar.

Sen fortsätter det med att jag inte kan få undan vissa saker pga att div orsaker. Ett möte var inplanerat som jag glömt bort suck det var bara att gilla läget.

Men men nog gnällt, får väl tänka på att snart är det dax för mig och Elin och vårt spa. Ska bli så skönt. Nästa vecka ska jag en tur till Stockholm så då blir det hotellfrukost igen smaskens men inte bra för midjan.

Vilket väder vi hade i helgen kan knappt tro att det är sant. Nästan så att det är lite läsktigt. Vi städade ju ut stugan inför hösten och det var ju skönt att man slapp regn och rusk.

På väg hem skulle vi äta i Hörby och vi hamnade på sportsbaren, kan rekomenderas god mat och bra priser. Och nästan fullbokat, det skulle spela ett band senare så vi fick ett bord under förutsättning att vi var ute senast ½8 och det kunde vi ju klara. Tänkte på hur mkt mer folk det är i rörelse i Hörby mot vad det är i Sjöbo. Fast det är klart vart ska vi gå i Sjöbo. Finns ju bara gästis och pizzerior. Har i och försig hört rykte om att det skulle starta en restaurang i gamla BPs lokaler, det hade varit kul.  

Nej nu blir det inte mer för idag. 

Ha det så bra.  

Så här känner jag mig idag.

RSS 2.0