Äntligen blev det min tur

Så var det vinträff i går och denna gång blev det som jag ville. Madde drog mitt namn så jag vann 4 flaskor. Jippie.
Vi som var där var
Bitte
Madde
Pia
Carita
Kristina
Marie

Mayvie lämnade flaska men kunde inte vara med.

Vann gjorde
Marie 4
Mayvie 2
Bitte 1


Statestiken ser nu ut så här
Madde 4
Kristina 2
Caritha 1
Mayvie 3
Anna 2
Bitte 5
Pia 0
Marie 4

Som ni ser så har Bitte vunnit mest. ( Och hon dricker inte ens vin, sorligt är det).
Nästa gång måste Pia vinna. Jag kommer att hålla på henne. ( Visst är ja väl snäll.)

Vi spelade Wii. Jag och Madde tog ett par rejäla fajter boxning. Hjälp vad jobbigt det är. Men skoj är det. Sen spelade vi bowling och Caritha var bäst där.

Och så ät vi ju. Massor. Först jättegod lax med nypotatis och gröna ärter och sallad. MMMMmmmmm. Sen ställde hon fram  chips och godis. (om vi åt upp allt smågodis så det blev inte något över till Patrik men så är det är man inte hemma så får man skylla sig själv) Så vi orkade inte äta någon efterrätt. (Som väl är hade hon bara planerat den inte gjort den ännu)

Nu kommer vi till bilderna.
Jag hade inte min kamera med så det fick bli mobilen.






Det finns någon film med som Kristina tog när jag och Madde och jag boxades. Och en när Madde och och Kristina spelar  tennis.
 

Här kommer filmen med mig och Madde. Det är Kristina som filmar och det borde nästan censureras. Man kan nästan tro vi håller på annat. Får se om den får ligga kvar. Vad säger du Madde är du modig? Man ser ju inte mkt. Och lägg märke till att jag inte har tagit med Bilder på dig som jag har tagit. I alla fall inga där du är själv Jag är ju med på de flesta bilderna som du är med på.

Jag vann

Jag vann. Jag vann. jag vann Jag vann. Jag vann. jag vann Jag vann. Jag vann. jag vann Jag vann. Jag vann. jag vann Jag vann. Jag vann. jag vann Jag vann. Jag vann. jag vann

VIN VIN VIN VIN

I KVÄLL SKA JAG VINNA

VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN VIN
Lunarvine


Vilken besvikelse

Vaknade i morse och trodde för ett ögonblick att det var fredag. Men kom snart på att det var torsdag. Det är mkt roligare när det är på andra hållet att man ex tror att det är torsdag så är det fredag.

Härom veckan skrev jag ju om att jag höll på i Daniels gamla rum. Och nu har jag kommit en bit till på vägen. Jag har inhandlat en soffa som ska stå där inne och så har jag hittat en byrå som jag vill ha där.





Jag var i affären och såg ett tips att man skulle göra isglass av juice. Det kom jag på när jag sen var hemma men Elin och jag hittade inte isglassformarna, bara pinnarna . Så vi uppfann egna. Så här blev det



En dag när jag körde hem så såg jag dessa sötnosar på avstånd. Det är ganska dålig kvalité för jag fick zoma in med mobilen. Men jag tyckte att de var så söta när de spatserade över på övergångsstället.



Sen blommar mit träd där hemma nu. Det är så fint.


Det får bli allt för denna gång.

I morgon är det vinträff så det är dax att börja hålla tummarna.

Hata danska grisbönder

Både i går och idag har man på nyheterna pratat om hur de danska grisarna har det. Man har berättat om hur de inte kan ligga ner alla på en gång för att det finns det inte plats för. Man pratar om liggsår och om avklippta svansar.

Jag blir så arg/ ledsen över att vi människor som kan vara så fantastiska som kan rädda liv som inte borde gå att rädda. Vi kan åka till månen. Vi kan åka långt ner i de djupaste haven. Men vi kan fortfarande inte fatta att djuren är inte till för att plågas. Att höra den danska bonden säga. - Jag har dem inte för att jag ska klia dem bakom öronen, jag har dem för att tjäna pengar.

Det får mig att vilja åka till den bonden och dra av honom öronen och klippa av honom svansen och så menar jag den på framsidan.

Detta är inte något nytt. Att danska bönder har ett helt annat synsett på våra kära djur är sedan länge känt.  Men jag kan inte förstå att vi svenskar inte har lärt oss. Köp INTE skiten så lär de svenska inköparna sig att ställa krav på uppfödarna. Imorse hörda jag en tok på jag tror det var ICA som sa att de danksa grisarna har det näst efter Sverige bäst i Europa. VAD hjälper det. Att det är ännu värre någon annan stans är väl inte något försvar.  Det är som att säga till något misshandlat barn i Sverige att du ska vara glad att du bor här hade bott i Afrika hade du kanske inte haft någon mat.

Jag köper alltid bara Svenskt kött. Det får hellre bli korv än dansk fläskfilé. Jag köper bara ägg från frigående höns. Jag försöker tänka närproducerat. Det är inte lätt alltid. Det är säkert så att det ibland även i min korg hamnar felaktiga saker men jag försöker i alla fall alltid. Och när jag står där i affären och väljer ex köttfärs istället för dansk fläskfilé fast att köttfärsen kanske är billigare. När jag väljer de dyrare äggen framför burhunsäggen så är valet lätt att göra. Tänk bara en liten sekund på djuret.

Så nu har jag spytt ut min ilska lite. Hoppas att denna debatt som nu är i medierna kan få några till att säga nej tack till danskt kött.

Och innan någon säger det så, ja jag vet att kanske inte alla svenska grisar har det bra. Och därför efterlyser jag mer kravmärkt kött i butikerna.

det finns även undagtag i danmark: Poul Skovgaard driver en helt igenom ekologisk uppfödning av grisar på sin gård.
http://www.okologi.dk/Om_%C3%98kologisk_Landsforening/Landmandsportraetter/Skovgaard.asp
Här kommer en bild på en glad och lycklig gris
Badande grisar

Och när vi är igång så kan vi leta upp en höna och några ägg.
kyckling, höna (Gallus gallus) foto
ägg

En dag i stan, gondolen och så flyinge plantskola

Måste börja med att detta inlägg hade jag nästan skrivit färdigt när jag tryckte på tillbakaknappen och allt försvann så lite sur är jag nu. Men jag vet ju att jag ska spara då och då. Men men synden straffar sig själv. Nu ska jag i alla fall spara som utkast. Det är ju på bra och dåligt att sitta med en laptopp i knät och skriva. Men nu börjar jag igen. Fredagen kom och Elin och Daniella skulle till stan för de hade inga kläder att ta på sig och så kan ju inte de stackars barnen ha det. Så vi körde in ganska tidigt.



Vi började med att släppa av flickorna vid Entré sen körde jag och Roger till Ikea. Elin skulle ha en liten billy bokhylla och någon korg och jag skulle titta efter någon present till Veronica som tar studenten. Vi var inte ensamma om att vara på Ikea. Var kommer alla från? Vi hoppade nästan helt över plan 2 eftersom vi inte skulle ha något där så behövde vi inte vara där heller. Och som sagt där var folk nog i alla fall. När vi var klara så tog vi en fika.


Sen körde vi vidare till K-Rauta. Där skulle vi titta på en förbränningstoalett. ( Till stugan) Och den verkade väl ok det är bara ett problem och det är att den kostar 32000:-. Sen såg vi ett utomhusbubbelbad det kostade "bara" 99000:- och då var det rea. Det blev vare sig bubbel eller toa. Vi gick till rusta i stället och köpte en ny utomhusdusch till stugan eftersom den andra gått sönder.



När vi var klara där så gick vi vidare till Plantagen som haft en hel del reklam och som verkar stort och bra.


Men vilket skit. Halv vissna blommor och inte ens bra priser. Så vi gick bara runt lite och tittade innan vi bestämde oss för att nu vill vi inte gå i fler affärer.


Så vi körde till Pildammsparken istället.


I pildammsparken finns en teater som förr spelade sommarteater varje år. Det är nu några år sen de slutade med det. Synd tycker jag för att det var alltid mysigt att springa i kullarna och vänta på att allt skulle börja. ( Jag sprang bara omkring när jag var barn)  Kaffekorg hade man med sig.
Här en bild från 2005


















Och här är kullarna




Alldeles vid teatern finns Margareta Paviljongen


Den byggdes till den Baltiska utsällningen 1914 och fick stå kvar. Här kan man boka in sig för bröllop. (tänkte att det kunde var bra för dig Bitte att veta).





Jag har alltid trivts här kanske har det att göra med att jag och farmor brukade åka hit ofta tillsammans med hennes väninna Margit. Så gick vi omkring och tittade på blommorna och fåglarna som satt i stora burar vid paviljongen. Dessa hade jag tänkt titta på nu med men de var tomma så jag fick nöja mig med blommorna och de är inte fy skam de heller.
Denna gång leder från paviljongen.


Det finns en avdelning som de kallar barnensträdgård. Här hjälper förskolebarn varje år till att plantera blommor och så kan man stå staty i mitten. Jag var tvungen att prova.


Det finns fåglar i alla fall i parken dessa mötte vi först

Sen kom vi till dess skönheter. Som genast kom springande/simmande när jag kom. Men när de såg att jag inte hade någon mat med mig så blev de besvikna och vände om.


Nu började vi bli hungriga och tog oss så sakta tillbaka mot paviljongen.



På väg dit passerade vi stället där toaletterna alltid legat och det gjorde de nu med fast nu var de utbytta till nya fina. Rent och snyggt var det. Bland annat så spolade det en extra gång när man öppnade dörren för att gå ut.


Så kom vi då till cafet/resturangen
Restaurat Margareta Paviljongen

Så här kan det se ut när de har bröllopdär ( Bitte)
Bröllopsdukning

Men vi satte oss på altanen



Efter en stunds avkoppling och en god kopp kaffe på maten så ringde vi till flickorna och de fanns på triangelnsköpcentrum så vi körde dit.


Nu var flickornas pengar slut så de var nöjda och på väg hem så stannade vi till i Staffanstorp hos en gammal man som har en gammeldax handelsträdgård. Ni vet man går omkring i växthuset och så har de alla sina sommarblommor där. Och inte kan man betala med kort och inte har de någon kassa apparat men deras sommarblommor är fina. Och verkligen drivna med kärlek. Glömd ta kort men ni får tro mig på mitt ord. I stället tog jag kort på väg därifrån tyckte att det såg så fräckt ut bland molnen


I går så fixade till på Elins rum och på kvällen kom vi på att vi kunde ju gå till Gondolen så det gjorde vi.
När vi satte oss så fick vi menyerna och hade knappt hunnit och öppna dem innan hon kom och frågade om vi ville beställa. vi var inte klara och jag visste ju inte vad jag skulle äta så jag visste inte heller vad jag skulle dricka. Men Roger visste att han skulle ha Öl och Elin skulle ha läsk. Sen kom Rogers öl och Elins läsk sen hände inte något på en låååååååång stund. När hon kom tillbaka till slut så beställde vi och en stund senare som min och Elins mat. Rogers Pizza tog säkert 5-10 minuter till. Sen kom den och vi åt och var nöjda för även om servicen inte var den bästa så var maten god. När hon kom tillslut så bad jag att få menyn igen för att se om de hade någon god efterrätt. Menyn kom och inte fanns där några efterätter inte. Efter lång väntan så kommer hon igen och jag säger att vi skulle titta på om ni hade någon god efterrätt. Då berättar hon att nej de har glass med chokladsås eller hallonsås och så har de camenbert med men att det inte stod på menyn. Varför kan man undra. Nå jag nu hade vi väntat så länge att vi sa att vi struntade i det. Betalde och gick hem. Tog en del bilder eftersom det var så mkt väntande.






Så är det då söndag och vi kör till Flyinge för att titta på blommor. Tog lite bilder på vägen dit.



Flyinge plantshop tycker jag om. Där så mkt att titta på.



Vi köpte vad vi skulle ha och körde hem. Här är lite bilder på vad vi köpte



Hängpelargonierna kommer från staffanstorp
Och så har vi tagetes som Roger älskar.




Och så bla några tomatplantor från staffanstorp



Så då är då äntligen detta inlägg klart.

Denna gång har jag faktiskt ansträngt mig lite...

Här är min egenkomponerade film.

Båstad

I går morse så kom Ulrik och hämtade mig sen bar det av mot Båstad. Vi skulle vara framme klockan 9. För då började killarnas möte. Och på sekunden rullade vi in på parkeringsplatsen.

Jag Siv & Lisa skulle inte börja föränn klockan 12 med lunch så vi började med att ta en promenad i Vackra Båstad.

Vi började med att gå på strandpromenaden. Det började bli riktigt skönt. Solen sken och allt kändes bra.


Här kommer en bild på Lisa


Efter en liten stund mötte vi en dam med rullator och hund. Med sig hade de en hund som inte var deras. Det var en liten söt sak som löpte och damens hund var en han hund. Hon mer eller mindre sa till oss att ta hand om hunden. Och så gick hon vidare med sin hund. Och eftersom att vi alla tre är djurvänner så klappade vi hunden. Och pratade lite med henne. Sen ringde jag till Polisen. Men där var det inte mkt hjälp att hämta. De hade en djur avdelning och damen som svarade där sa att de kunde skicka en hundpensionat som de hade avtal med men det kunde ta en ½ timmer och det kunde ta 4 timmar. Jag försökte förklara att vi var bara i Båstad på konferans och kunde inte ta hand om hunden. Men jag bad henne att hon kunde väl ringa till dem för att höra om de kanske bara var en ½timme bort så kunde vi vänta. Men då sa hon att om hon skulle göra det så var jag tvungen att låsa in hunden och garantera att den inte lämnade oss. Men hallå? Vi står vid ett vatten i en främmande stad med en hund vi inte känner och som dessutom inte har något halsband. När jag förklarade det för henne igen sa hon att då fick vi lämna hunden till sitt öde.

Men då kommer som väl är en annan hundägare som känner igen hunden och Lisa följer med och så hämtas hundägaren. Och allt löser sig.

Här kommer två bilder på hunden det är Siv som klappar den



Sen gick vi vidare och via en glass så kom vi tilbaka till anläggningen och kunde sitta och njuta i solen.










Sen var det dax att åka hem. Vi tog tåget hem, och från båstas tar man spår 3. Fast det finns bara ett spår så det är lätt att hitta.




Nu ska jag ut i solen och ha det bra.



Lite bilder från stugan och så Lillys kalas

Ja lillys kalas är efter kalaset för jag glömde ta fram kameran. Men i alla fall bilder är det. Och så sätter jag in två film snuttar från kossorna i stugan och nere vid sjön. På tal och sjön så börjar bryggan bli riktigt dålig. Det är snart så att det inte går att gå ut på den.
Såg ni slagerfestivalen i går? Vi gjorde i alla fall det mesta och faktiskt så tycker jag att det var helt ok. Och jag tyckte att Norges bidrag var bäst. Det är många år sen jag tyckte att rätt låt vann.




Har rensat lite ogräs på framsidan i stugan


Till slut fick jag ta till fönen för att blåsa bort alla frön. Men bra blev det men när vi kommer nästa gång är där väl nya.


Även nere i hålan var det dax att röja lite. Här tog jag sönder gräsklipparen.


Nu är det inte långt kvar tills att liljekonvaljerna blommar


Som sagt bryggan är på väg till egna äventyr



Två änder på promenad



Fågel och reningssjön


De var bara så underbart söta kalvarna och kossorna


Denna vita blev min favorit


Han vände på huvudet när jag bad honom för att det skulle bli en bätte bild


Fast alla kalvar är söta


Och så var det ju dax för den första nypotatisen. MMMMMMMMMmmmmmmmmm

Vi har köpt ett nytt spel till stugan. Antikrundan heter det. Det var kul och vi vann vars en gång


Sen har som sagt Lilly fyllt år. Här ett par bilder från när vi är på väg hem från henne


Mor ville för en gång skull att jag skulle ta en bild på henne så det gjorde jag ju.


I morgon ska jag åka till Båstad med jobbet sen ska jag förhoppningsvis vara ledig hela veckan och om jag inte uppdaterar bloggen är det för att vi är i stugan och där har jag inte internet. Ha det så bra tills att vi hörs igen. Jag ska försöka titta in på bloggen en tur i morgon kväll eller tisdag fm

Eftersom att det är fredag tycker jag att vi ska skratta lite

Advokat: -Er de seksuelt aktiv?
Vitne: -Nei, jeg bare ligger der.


Advokat: - Hva er fødselsdatoen Deres?
Vitne: - 18. juli.
Advokat: - Hvilket år?
Vitne: - Hvert år.


Advokat: - Hvor gammel er sønnen Deres, han som fortsatt bor hos Dem?
Vitne: - 38 eller 35, jeg husker ikke helt...
Advokat: - Hvor lenge har han bodd hos Dem?
Vitne: - I 45 år.


Advokat: - Hva var det første Deres mann sa til Dem i dag morges?
Vitne: - Han sa: 'Hvor er jeg, Cathrine?'
Advokat: - Og hvorfor uroliget det Dem?
Vitne: - Navnet mitt er Susanne.


Advokat: - Si meg, doktor, er det ikke slik at når en person dør i søvne, så vet han ikke om det før neste morgen?
Vitne: - Har De bestått juridisk embetseksamen?


Advokat: - Den yngste sønnen, 21 åringen, hvor gammel er han?
Vitne: - Eh... han er 21.


Advokat: - Var De til stede da De ble fotografert?
Vitne: - Kødder du med meg?


Advokat: - Så barnets unnfangelse fant altså sted 8.august?
Vitne: - Ja.
Advokat: - Og hva gjorde du på dette tidspunktet?
Vitne: - Eh... jeg ble knullet.


Advokat: - Hun hadde alts? tre barn, riktig?
Vitne: - Ja.
Advokat: - Hvor mange var gutter?
Vitne: - Ingen av dem.
Advokat: - Var noen av dem jenter?
Vitne: - Tuller du med meg? Dommer jeg tror jeg trenger en ny advokat. Kan jeg få en ny advokat?


Advokat: - Hvordan ble Deres første ekteskap avsluttet?
Vitne: - Ved døden.
Advokat: - Og ved hvem sin død ble det avsluttet?
Vitne: - Ved hvem sin død tror du det ble avsluttet?


Advokat: - Kan De beskrive dette individet?
Vitne: - Han var cirka middels høy og hadde skjegg.
Advokat: - Var dette en mann eller kvinne?
Vitne: - Gjett.


Advokat: - Doktor, hvor mange obduksjoner har De foretatt på døde mennesker?
Vitnet: - Alle mine obduksjoner har vært foretatt på døde mennesker. Vil de at jeg skal gjenta det?


Advokat: - Husker De på hvilket tidspunkt De obduserte avdøde?
Vitne: - Obduksjonen begynte rundt halv ni på kvelden.
Advokat: - Var Hr. Danielsen død på dette tidspunktet?
Vitne: - Nei, han satt på bordet og lurte på hvorfor jeg obduserte ham.


Advokat: - Er De istand til å avgi en urinprøve?
Vitne: - Eh... er De i stand til å stille det spørsmålet?


Advokat: - Doktor, får de foretok obduksjonen, sjekket De om avdøde hadde puls?
Vitne: - Nei
Advokat: - Sjekket de blodtrykket?
Vitne: - Nei
Advokat: - Sjekket De om vedkommende pustet?
Vitne: - Nei
Advokat: - Så det kan altså tenkes at pasienten var i live da De begynte obduksjonen?
Vitne: - Nei
Advokat: - Hvordan kan De være s? sikker, doktor?
Vitne: - Fordi hjernen hans befant seg i et glass på skrivebordet mitt.
Advokat: - Jeg skjønner, men kan det likevel tenkes at pasienten var i live?
Vitne: - Ja, det kan tenkes at han var i live og drev advokatpraksis.


Dax att grilla

Denna kom med mail i dag och jag var tvungen att sätta in den här:


Grillning  * 
Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här.   
Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, 
  
Eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.   
Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.). 
   
När en man erbjuder sig att grilla händer följande: 
   
Rutin: 
1. Kvinnan handlar all mat 
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten. 
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen. 
   
Här kommer det viktiga: 
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.   
  
Mera rutiner: 
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare. 
6. Kvinnan  går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet! 
   
Viktigt igen: 
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.   
  
Ännu mera rutiner:   
8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk. 
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar. 
  
Och viktigast av allt: 
10. Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter. 
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd! 


jonas-178244-316684

Jag har tävlat.

När jag körde hem i går så var det finskspråkiga program på radion så jag tryckte fram en annan kanal och det visade sig att det var favorit 102,6. I alla fall så tyckte jag att de spelade bra musik även om jag fick ½krupp på att det var reklam. Men de berättade om att de hade en tävlig där man kunde berätta om någon händelse man hade haft med sin cykel.  Så idag skickade jag in denna lilla story

Hej

Jag tror det var 1975-77 jag var i alla fall i 10års åldern. Vi bodde i Furulund. Vart man än skulle så använda man sin cykel. Det var inte tal om att bli skjutsad om det inte var helt nödvändigt.

I alla fall skulle jag i väg nånstans kommer inte ihåg vart men upp på cykeln satte jag mig och i väg bar det. På den tiden hade man dynamo på cykeln. Och ofta hade man väldiga problem med denna. Och man lärde sig snart hur man skulle sätta på och stänga av denna utan att stanna. Så detta gjorde ju att det var ett "visst" slitage på densamma.

Jag hade väl kanske cyklat en knapp km när jag flyger över cyklen och med huvudet före ner i asfalten. Det var just dynamon som åkt i i hjulet och orsakat tvärstopp. Känner efter på hakan och känner bara ett stort hål och benet. Som väl var kom det en man i bil strax efter. ( Vilken tur att han inte kom lite tidigare för då hade han kanske kört över mig)  Han ser vad som hänt och lastar mig och min cykel och frågar var jag bor. Han kör hem mig till mor som kastar in mig i bilen och så åker vi lund där de får sy. Det var ett farligt stohej. Och jag har ett ärr som minne av mitt möte med asfalten.

Dagen efter så kom mannen som hjälp mig med ett litet troll ( Jag tror att det hette tisdagstroll) Och ett sånt hade jag önskat mig länge så det var nästan så att det var värt alltihop.

Så nu håller jag tummarna. Inte för att jag behöver en cykel men mannen min gör.

Här kommer en bild på cykeln


Och så finns den som herrmodell med.


Fortsätter på minnenas väg

Igår var jag på kundbesök i Helsingborg. Deras kontor ligger nere vid vattnet


Kärnan var det länge sen man var på. Jag körde förbi i dag med. Men kanske till sommaren kan man åka dit


Det är ganska fint i helsingborg


På väg hem så stannade och jag tänkte innan jag stannade att jag skulle kunna sitta i bilen och titta på den fina utsikten men det gick inte.
Ett stort plank var i vägen


Undras vad de har för erfarenhet?


Men jag gick av bilen och gick en liten bit bort och då fick i alla fall en skymt av hur det kunde sett ut



Vägen är inte kul


Men sen passerar man ju Löddeköpinge och där har jag ju bott så jag körde in på Topasvägen och så här ser vårt hus ut i dag. Jag kan inte säga att jag trivdes något speciellt i Lödde. Då var det bättre i Furulund. Får väl åka dit en annan gång.




Någon av grannarna hade lagt puts på hela huset


Men sen körde jag hem, passerades vombsjön och jag slås av hur fint det är där




Vill passa på att säga att när jag fotar samtidigt som jag kör så slänge jag bara upp kamrar och tar en bild. Jag tittar inte själv på det hållet utan håller faktiskt fokus på vägen. Det är ofta jag tar en bild av någon detalj i bilen men en del träffar faktiskt något motiv som är något att ha.

Och du Bitte nu har jag 1 1:- så jag har börjat samlandet.

Oj va kul de va

I fredags skulle jag köra och hämta golfklubbor till Roger. Och när jag körde dit så passerade jag mina gamla barndomsområde. Jag var tvungen att köra in om. Och hjälp. Först tänkte jag såg det ut så här? Men sen kom minnena tillbaka. Ja visst var det så det var. Fast det är ju mkt mer uppväxt nu. Jag hade inte så lång tid på mig men ett par bilder blev det.  Tagna genom bilrutan med mobilen dessutom körandes så sorry om det inte är perfekt.

Om man bortser från min allra fösta tid på denna jord så tillbringade jag mina första år här. På Gullviksborg. Gymnasistgatan 17 & 2


Jag kommer ihåg hur vi lekte på innergården. Hur vi lekte affär och sålde blad och pinnar för småstenar. Jag kommer också ihåg när jag nyfiken såg ett tält övern en grop i marken. Jag går in i tältet och där går jag på ett rör och gör hål i läppen. Sen blev jag sydd och har nu ett litet ärr. Jag minns också att jag varje morgon skulle upp och dricka kaffe med min pappa för att jag sen skulle gå och lägga mig igen. Och innan han gick skulle jag ha en puss. Och nåde honom om han glömde det, Då fick han gå tillbaka till mig från parkeringen.
Sen flyttade vi till en större lägenhet på nr 2a


Här fick jag egen utgång till balkongen. Från denna tid kommer jag blandannat ihåg att vi lussade för alla i husen. Vi gick trappa upp och trappa ner in och ut ur lägenheterna. Vad mysigt det var. Tror inte att de gör det nu. Barnen vågar nog inte lussa och folket som bor där vågar nog inte öppna sina hem.






Men nog om det. Ha ju varit ute i det fina vädert vi har haft satt lte blommor fixat lite i stugan







Dax för val. Pirater eller Demokrater eller rent av en tant?

Är ni som jag att ni vaknade upp för bara en kort tid sen och kom på att det är dax för val. När jag hörde det så tänkte jag först att vad då det är inte föränn 2010 som det är val. Sen gick det upp för mig att det är ju EU valet. Först tänkte jag att det vet jag inte något om så jag stannar nog hemma. Men sen började jag fundera. Är det rätt att stanna hemma? Kan jag överhuvudtaget ha några åsikter sedan om hur EU styrs? Nja, det är nog bäst att gå att rösta i alla fall. Sen tänkte jag att jag kan ju rösta blankt. Så visar jag att jag bryr mig men inte lyckats komma fram till något bra val.
Nu har jag kommit ett steg till i processen. Jag ska bestämma mig för att välja någon som jag tror på. Någon som jag tror inte ljuger för mkt. Någon som i alla fall själv tror att han /hon ska ha betydelse. Vem det blir vet jag inte men lutar faktiskt åt Marit P.  Hon är i alla fall en tant som står med båda fötterna på jorden. Och som inte viker från vad hon tror på. Hon är inte någon kappvändare. Inte i sina åsikter i alla fall.  Men säker är jag inte. Får väl fortsätta fundera. Och lyssna på vad som sägs i mediebruset. En sak är jag i alla fall 100på och det är att det inte blir någon representant för vare sig piratpartiet eller Sverigedamokraterna.

Marit Paulsen (fp) vill tillbaka till Europaparlamentet och kommer att ställa upp i EU-valet 2009. Paulsen satt i Europaparlamentet mellan 1999 och 2004. Hon var bland annat vice ordförande i parlamentets arbetsgrupp för djurskyddsfrågor.

Och så en pirat som jag faktiskt hade röstat på om han fanns med bland de valbara
Johnny DeppJack Sparrow

Dax att dra hemåt

Så då var då denna dagen slut. Skönt det är alltid extra skönt när det är periodslut och man har regat alla tidrapporter och reseräkningar som man har fått in in så att man kan andas lite. Och nu skiner ju solen igen.

Regn vad skönt

Tänk att man faktiskt kan längta efter regn. Men jag tyckte att det var jätteskönt när jag gick hem i går och det regnade.
jag trodde jag hade sparat en regnfilm men det visar sig att den har jag plockat bort.
men jag hittade ett annat klipp. som jag lägger in här. Jag vet att det ligger på fel håll men ni får böja på huvudet.
Och när jag nu letade videoklipp så hittade jag denna lilla sötnos



Fest. HAR INGEN HÖRSEL LÄNGRE

I går kväll var vi på fest. Bengt fyllde 40år och han hade fest på Solvalla och festen hade han med sitt gudbarn som fyllde 20. Många glada människor god mat och mkt dricka. Men jag måste säga att alla de här 20åringarna skötte sig exemplariskt. Visst drack de en del. Men jag tror nog att det var nog värre när Bengt själv fyllde 20. Eftermaten var det dans. Och gisses vad högt det spelades. Det gick inte att föra ett normalt samtal. Men men Prata kan man göra annars.

Jag tog reservkameran med mig. Elin hade lånat min andre. I alla fall så satte jag i nya batteri men de tog slut meddetsamma så det blev bara 3 kort och så ett par med mobilen Och så en liten kort film i dålig kvalite. Synd med kameran är att Bengt gjorde ett uppträdande i förd en gammal gympa dräkt och så en drillstav. Men det är kanske lika bra att det inte finns bildbevis på detta.

Men filmen kommer här:
 


Och här kommer bilderna i alla fall









1maj välkommen....

Tjena moss på er I dag är det den 1:e maj och när jag var liten så skulle man alltid titta på 1:a maj tåget ev gå med det en bit och sen var det dax att gå i Folkets Park och åka karusell. Jag kommer i håg att Farmor brukade köpa ett 1:a maj märke med en gubbe på, då kom man sen i gratis på Folkets Park (tror i alla fall att det var så) Jag kommer i håg att jag tyckte det var spännande med allt folk all musik och fanor och plakat. Det var så spännande. Hittade en hemsida där de gamla märkena fanns. De görs tydligen fortfarande.

Först har vi ett från 1894 tror att det är det första



Sen har vi ett som visar 1977 det är så jag kommer i håg dem


Idag ser de ut så här

bild på 1 maj märket 2008

Kan väl inte säga att jag tycker att den ser så förtroendeingivande ut. Snarare något som ett barn skulle kunna ha ritat.

Men nog om det i går var vi i stugan och grilade och mös. Vi spelade Fia med knuff och så spelade vi casino. ( För er som inte vet vad det är så är det ett kortspel som jag brukade spela med farmor när jag var liten och det är det enda kortspel jag kan idag)

Jag vann både i Fia och i casinot. På tal om fia. Kommer ni i håg Fia och Hampus i den vita stenen? Som jag älskade den serien. Spännande och rolig med en massa olika karaktärer.

Sen är det ju dax för en ny stugbild. Denna är tagen i dag så det får bli majbilden



Sen hittade vi ett konstigt kryp nån som sett en sån innan?


På väg hem stannade vi för att äta mjukglass mmmmmm

RSS 2.0