Härligt i Köpenhamn men trist att vara sjuk

Tänkte skriva lite om vår tur till Köpenhamn.

Vi åkte ju direkt efter jobbet med tåget till Köpenhamn. Det är jättebra att man kan ställa bilen på mitt jobb och sen ta tåget smidigt som bara den.



Vi kom ju på detta ganska sent så det fanns inte så många hotell i hyfsade priser men i vi bokade in oss på Astoria som ligger direkt vid centralen i köpenhamn. Enkelt men superläge.

Vi började med att checka in och vårt rum var verkligen inte stort och lyxigt men rent och helt, det fanns ingen risk att vi skulle trilla ur sängen så smalt var det vid sidan om.


Men det var ju inte för rummet vi var där utan strax begav vi oss av på en promenad innan vi gick in på Tivoli. Har ju ingen fungerande kamera så bilderna är helkassa och tagna med mobilen. Men kanske kan ni ana hur fint det var.



Om ni tittar noga kan ni nog se en Irisch Coffie det är ett måste på Tivoli vintertid mmmm :)















Efter ytterligare en drink så gick vi ut på stan för att leta upp någon stans att äta. Det fanns en liten marknad som vi passerade.
 

Jag kom ihåg en italiensk restaurang vi ätigt på och jag hittade så klart dit igen. Vi fick plats med nöd och näppe.



Efter god mat och dryck bar det av hem mot hotellet igen

Sakta gick vi längs ett nästan öde ströget


Dagen efter så gav vi oss ut på stan igen efter en god frukost

Utsikten från Hotellrummet


Det är så mysigt med de som spelar på gatan.



Hade jag haft små barn eller barnbarn hade det kanske varit läge att köpa en sån här.



De hade annerlunda julbordsdukningar på Kunglig Dansk affären




Efterdetta så tog vi en liten tur mot nyhamn





Sen avslutade vi med en fika innan det bar hemåt med tåget igen




Ja ha och nu är jag tillbaka i verkligheten. Hade lite ont i halsen under måndagen och värre blev på natten mellan måndag och tisdag men eftersom det är månadsbokslut var det bara att ge sig av. Men idag har faktisk legat i sängen/soffan hela dagen hoppas bara att jag är frisk tills på fredag då det är vinträff den vill jag för allt i världen inte ställa in. Och på lördag fm är det julmarknad i Vollsjö och då ska jag stå vid ett bord och sälja lotter åt lottorna. Och sen på kvällen är det julbord på Gästis med svärfar.






kusligt

I går morse pratade jag med en arbetskamrat på jobbet om det här med att man inte hinner med livet. Det började med att jag berättade att min son fyller 25 och att jag inte riktigt kan fatta att han är 25 jo att han är 25 vet jag ju men hur har det kunnat gå så fort. Detta samtal mynnade vidare i att vi nu förmodligen har levt mer än halva livet och samtalet gled vidare till att man nog inte tänker så mkt på det här med åldern när man blir äldre jag menar man kan ju inte tänka när man är 75 att ja statistiskt sätt så har jag inte mer än x antal år kvar.

Detta ledde vidare till att jag berättade om min svärfar som aldrig hade varit sjuk i hela sitt liv innan när han närmade sig de 65 och skulle gå i pension fick cancer i tarmarna och hur sjuk han var och att vi och han och läkarna sa att det här är illa, vet inte om det kommer att gå vägen Men tack och lov så gjode det det, han har nu visserligen påsar och rör både från njurar och tarmar men vad gör det. han lever och är pigg.

Allt detta berättade jag i morse och vi brukar inte prata om min svärfar. Nu vidare till det kusliga.
På lunchen tog jag telefonen med mig ut i lunch rummet brukar nästan aldrig göra det. Och strax efter jag satt mig ner så ringer telefonen och och det är Roger som berättar att hans pappa är på väg till Lund i ambulans och man tror det är något med hjärtat. Där Roger jobbar är det så dålig mobilteckning så jag ringer till sjukhuset i lund och först har han inte hunnit skrivas in men nästa gång jag ringer en halv timme senare så får jag reda på att han ligger på hia (hjärtintensiven) och att allt är jättebra för tillfället, jag frågar om vi får komma in och det får vi och snart har jag hämtat Roger och vi kör in, det är fortfarande bra som väl är och nu har man kommit fram till att han nog behöver en pacemaker som kan stötta upp, hans puls var nere i 29.

Men visst är det märkligt där står jag på morgonen och pratar om hur frisk och pigg han är och så trillar han ihop ett par timmar senare.

Nu till något helt annat, idag ska vi fira Daniel. Det ska bli kul. Jag ska hämta tårta och så ska jag strax köra till coop och köpa smör för att jag ska göra Lussebullar.

Ha en skön lördag alle sammans

Här är Daniel bara ett par veckor. Han sitter i köket i huset i Löddeköpinge.


Dax för bio

I dag ska jag gå på Bio. Det ska bli kul. Breaking Down. Det är mest för att jag sett de andra som jag ska se denna man är ju lite nyfiken på hur det ska gå, fast det är klart även denna film precis som det gjorde med Harry Potter har de delat upp på 2. Allt för att dra ut på det.

Det är jag och Elin och tre av hennes kompisar som ska gå, jag får nog följa med mest för att då slipper de ta bussen hem. :)

Annars då?

Jo då vi ska ju bli med katt. En liten söt kattflicka ska vi hämta kring Lucia. Det ska bli spännande. Hon är nästan helt grå och jätte söt. Ja här får ni en bild på henne.



Jag bjuder på en till


Sen tycker jag att ni alla ska få en fin ros och så önskar jag er alla en skön kväll


Då är man här igen

Ja det är klart just här har jag inte varit men på hotell tycker jag att det blivigt en hel del på sista tiden, och inte mig emot. Jag har inte svårt för att sova borta men visst saknar man sina nära. Och förhoppningsvis så saknar de mig.

Var har jag då hamnat. Ja suck jag trodde jag skulle bo inne i central växjö men nej då 2km utanför där det mest exotiska är en hemköp butik. Fast det gör inte så mkt eftersom jag inte kommer att ha tid att ränna på stan. Men en liten tur hade jag allt tänkt att ta. Men som sagt tji fick jag, så går det när man inte bokar själv.


Här är en snodd bild av stationen inte så upplyftande kanske.




Julpyntet har de inte börjat med annars hade det kanske sett ut så här




Här hade jag tänkt och gå men det blev inget av det. Ja förutom promenaden mellan stationen och hotellet där jag hämtade nyckeln till hotellet där jag skulle bo.




Så här ser rummet ut som jag ska sova i, på tal om sova nu ska jag gå och duscha sen krypa ner i sängen med en bra tidning och en påse med något gott i.


RSS 2.0