Bara en slide

Idag får ni bara en slide. Vi ska strax packa ihop och köra från stugan. Bara en timme till sen måste vi pysa. Är inte säker på att jag kommer att göra några inläggmedans vi är i Stockholm. Får se om jag får låna Elins dator och om jag har lust. Ha det så gott så hörs vi när vi hörs.

Nu är det nära..

På lördag morgon åker vi. Tar tåget upp till huvudstaden vår. Det ska bli skönt att komma iväg. Det är ganska länge sen vi bokade och när man bokar känns det alltid som en evighet. Men vips så är man där.

Vad ska vi då hitta på en hel vecka i Stockholm ja det får väl antagligen bli en tripp hit:


Fast jag kommer inte att åka några karuseller ialla fall inte några som snurrar. Jag älskar att åka karusell men tyvärr så blir jag dålig.

Sen har vi ju detta ställe:
Bild: webbutik

Fast jag tror nog inte att det blir någon allsång. Är nog för mkt folk för att jag ska stå ut. Men på söndagen har de bellmanafton kanske kan jag övertyga Roger att gå dit. Vi var ju på väg till en musikkväll vi bosjökloster för ett tag sen men det regnade så mkt att vi hoppade över det. Och just den kvällen var det Bellman så helt omöjligt är det inte. Hela denna vecka är det 1700tals vecka på skansen och jag gillar ju alla dessa fina kläder så det hade varit kul om vi kom dit.
Bild: Ung hovdam  Foto: Anita Carlquist

är det fint väder så hade ju varit kul att delta i deras:Rött vin och pimpinella....
Måltid i det gröna på Bellmans vis serveras av restaurang Stora Gungan.
Hazeliushusets gårdsplan kl 12.00 - 18.00

Sen tänkte jag att vi skulle gå på någon stadsvandring:
Flygbild över Stockholm. Fotograf: Yanan Li.

Ja det finns så mkt att se i stockholm att jag tror nog att det ska bli en trevlig resa.

Och eftersom jag tidigare varit inne på Bellman kan vi ju fortsätta det är en musikal som gå nu på Ulriksdalsslott som jag skulle vilja se och Elin med.

Rockmusikal om Bellman i Ulriksdals slottspark

Bildcollage. Albin Flinkas som Bellman i årets musikal. Foto: Victoria Khatib. Ulriksdals slott. Foto: Kungl. Hovstaterna/Christian Buchberger.

Bildcollage. Albin Flinkas som Bellman i årets musikal. Foto: Victoria Khatib. Ulriksdals slott. Foto: Kungl. Hovstaterna/Christian Buchberger.

Ulriksdals slottspark får i sommar en ny friluftsteater där det blir premiär på rockmusikalen Life of Bellman.  

Det är en rolig, galen och vacker berättelse som framförs i sommarkvällen, med en stor ensemble och ett femmanna rockband som fritt tolkar Bellmans musikskatter.


Nu måste jag kolla vidare på allt vi ska göra ha det bra

 

Så var det dax.

I söndags var det dax. På em så kom Bitte och Patrik och hälsade på i stugan. Vi åt god smulpaj och drack kaffe och retade oss lite men bara lite på att vi inte kunde sitta nere i trädgården som vi tänkt. Men vädergudarna gör som de vill. Tack för besöket och varmt välkommna tillbaka.





Innan på dagen hade jag varit ute en promenad här kommer bilder på det




Sen var det ju dax även för mig och Kristina att ha vår kväll. Så när Bitte & Patrik och Roger & Elin kört hem så gick vi efter en stund ner till Sjön. Vi hade ju lite bättre väder.





Kristina badar fötterna



 När vi druckit vår öl gick en tur



Sen var vi utsvultna och lagade mat





Lite mkt vin kanske?



Själv nöjde jag mig ett litet glas med lite i


Dagen efter


Piggare ögon



Tack för i år Kristina.




Semester

Nuuuuuu har jag äntligen semester. Det ska bli så skönt. Känner redan att jag glömt bort jobbet. Nja inte riktigt. På tisdag ska jag jobba lite men förhoppningsvis kan jag jobba hemifrån.

Idag har badbryggans vänner haft möte. Badbryggan i stugan håller ju på att ge upp helt. Eller rättare sakt den har gett upp. Så det kommer att krävas ett totalbyte och ganska mkte pengar och jobb fast brygga vill vi ju ha. En 1000:- per hushåll kommer det minst att kosta. Det var några viktiga personer som saknades i dag och därför så ska det vara ett nytt möte om en vecka. Då ska de försöka få med sig Håkan som äger den mesta marken runt om kring. 

Som det har regnat och åskat i natt. Som väl är så är jag inte rädd för åskan. Det höll ju på i evigheter. Men det var ju bra att det kom inatt så kan det förhoppningsvis bli bättre tills imorgon. Då kommer det ju besök till Stugan.

Det är Bitte & Patrik som kommer det ska bli jättetrevligt och så kommer Kristina för att vi på kvällen ska ha vår årliga inbördes beundran kväll. Jag har köpt öl som vi ska sitta på bryggan och dricka på kvällen. Förra året öste det ner men till bryggan gick vi.

Så vi ses kanske i morgon eller på måndag då ska jag ha lite bilder förhoppningsvis.

I dag blir det en bild på en brygga dock inte vår

Den gamle Elin tillbaka ( Nästan)

Elin var trött på sitt svarta hår. Så hon och Ankie körde till Boan och inhandlade medel för att fixa. Jag hade varnat henne om att håret kanske trillar av och att i så fall fick hon ha Mark Levengood frisyr. Men hon ville ta risken.
Mark Levengood. Foto: Mattias Ahlm/SR

Här är lite bilder


Och så har vi Lady som bara latar sig



Igår när jag skulle åka hem så hade de dragit in 4 bussen så jag fick en ½ timmes väntan på Värnhem men polisen had just varit där och jagat iväg det vanliga klientelet som brukar uppta bänkarna så jag satt en stund och läste i det sköna vädret.


Idag är det ju marknad. Så här såg det ut klockan 6 imorse



Oj jag höll ju på att glömma.
Jag gillar ju inte alls att Ankie rökar så jag brukar sno hennes cigg och gömma dem. Så även igår och då blev hon så desperat att hon rotade i soporna efter dem. (Ja det är inte långt till att du blir en baglady Ankie)

Jag har köpt ett mordredskap

Hm detta verkar kanske lite farligt. I går skriver jag i rubriken att jag är arg och idag att jag köpt ett mordredskap. Hoppas att man inte är övervakad.

Men som jag skrev igår så höll jag på att mörda dynorna och mig själv. Så igår em så körde jag till Stoff och stil en butik som inte innehåller mkt för mig. Men sóm för syintresserade måste vara rolig att gå i. I alla fall så körde jag dit och inhandlade en möbelnål. Och det är denna som jag kallar ett mordredskap. En skitvass 30sm lång nål.



Så när jag kom hem så kastade jag mig över mina knappar och dynan som jag kämpade med dagen innan. Och lätt som en plätt gick det. (Nästan i alla fall)

Så ny har jag sytt alla fodralen och ska göra klart resterande dynor när jag kommer upp till stugan i helgen. Men en sak slog mig när jag satt och kämpade med symaskinen att jag är INTE och kommer ALDRIG att bli en sömmerska. Jag har inte tålamod till det. Och att jag jobbat 7år på Eiser Trikå hjälper inte alls till. Det närmste symaskiner jag kom där var när jag gick förbi dem. Ja en vecka en sommar satt jag vid knappmaskinen och det gick ju bra.



Imorgon är det marknad. Jag kommer bara att gå lite på Torsdag kväll. Kanske kan jag sluta tidigare och gå lite ppå em med. Men på kväller är det i allafall dax för grillning hos Möller. Där har vi nu varit i ja minst 10-12 år. Och för varje år som går så sitter vi lite längre hos möller och kortare tid tillbringas på Marknaden.

Jag arg arg arg arg arg

I går så tog jag bussen ut till Ikea från jobb. Funkade jättebra och tyget jag skulle ha hade de och jag fick så mkt som jag ville ha och det flöt på i kassan och bussen hem kom i tid som sagt allt upplagt för en bra kväll framför (eller säger man bakom) symaskinen.

Jag ska ju klä om dynorna som vi har i stugan. och jag mätte och klippte och började sy. Det är svärmors symaskin och den är lååååååååååååååångsam men det gick i alla fall. Och inte gjorde jag det lätt för mig. Jag ville ha enfärgad baksida. Jag tänkte att jag gör en dyna klar först och sen vet jag ju hur det ska gå till.

Ja när jag har fodralet klart tar jag bort de gamla knapparna från dynan och trär på fodralet. Lätt som en plätt. Men sen

DESSA F-N SKAP TILL KNAPPAR JAG TODDE JAG SKULLE BLI GALEN. Jag hade ju en stoppenål och tänkte att det kan väl inte vara så svårt, men men ni som provat vet kanske att nål h-vetet fastnar i stoppningen och eftersom att nålen var kortare än vad dynan är tjock så... ja ni kan ju tänka er hur jag slet. Efter 5 knappar i dyna 1 och med 6knappar  kvar insåg jag att ska det ta en timme för 5knappar så kommer jag aldrig att bli klar. Så jag la ner projektet tillfälligt. Funderar på om man kanske kan använda en tunn virknål eller något annat eller en lång vass nål. SNÄLLA någon som har något tips.
Bitte risken är ju att vi inte har några dynor på söndag att sitta på och det vill vi ju inte eller hur? Fast i västa fall får vi ju använda dem som de var innan jag började på mitt projekt.


Jag förstår mig inte på mig själv. Varför börjar jag på sådana här saker? VARFÖR? Det finns ju nya dynor att köpa.


Men nog om det.


Nu är det bara några dagar kvar att jobba. Jag har en pojk här som ska vara här i två veckor och hålla ställningarna innan Lisa kommer tillbaka från sin sem. Så jag försöker styra in honom på att göra så mkt av de dagliga sysslorna och så kan jag förhoppningsvis hinna avsluta gamla surdegar.

Bild idag vad ska jag ta? Hm

Det får bli en bild på tönne Lady


Och så har jag ju gjömt sätta i en Juli bild så här kjommer den



Och Bitte du frågar när ni ska komma, tja kom vid 2 -3 det blir väl bra eller?


En vecka kvar att jobba.

I morgon är det som väl är sista måndagen på länge som det är jobb. Hoppas jag i alla fall. Vecka 1 har jag ju lite ½ jour så helt ledig är jag inte men hoppas hoppas att det klarar sig.

I lördag kom ju släkten hit och vi grillade lite blandade korvar. Tjocka, smala, milda, starka. Sen åt vi smulpaj med vaniljsås och drack kaffe.

När gästerna gått hem så körde vi upp till stugan. Vi fixade till några hyllplan i städskåpet och så åt vi pannkakor på kvällen. Senare tittade vi på Vi hade i alla fall tur med v.... 2 och så Wallander Skulden. Vi hade i .... tyckte vi var så där. Hyfsad men inte så hejdlöst rolig som ettan, men så brukar det ju vara.

Wallander var jättebra. Denna var bättre än den som vi såg i fredags. Här kommer lite bilder på blommor i trädgården. Och så en bild på städskåpet.





Av någon anledning så gillar Elin att sova i soffan.





Detta gillar inte Roger: Ogräs i gräsmattan, jag tycker det är ganska fint


Mmmm Smultron







Tittar ni noga ser ni småkrypen


Och så samma växt med annan fokosering


Mina älskade björkar


Det var allt för denna dag vi hörs kanske i morgon

2009.07.11-06:20

Vad gör jag uppe nu? Ja inte vet jag! Vaknade av regnet, och kunde inte somna om så efter att ha snurrat runt i sängen så tänkte jag lika bra att gå upp. I går var min födelsedag. Firade den inte något speciellt. Fick pengar i present av Roger Elin jag sparar ju till en paviljong att ha i stugan. Och så är det där skåpet som jag vill ha på Ikea, suck det är så mkt som man vill ha. Sen åt vi Pizza det var länge sen så det var mumsigt. Elin och jag tittade på film. Vi kollade på Wallander hämden. Den var bra. Idag så kommer lite folk. Vi ska grilla lite och när gästerna gått hem ska vi köra upp till stugan för lite mys. Och så ska Elin och jag titta på nästa Wallander film (kommer inte ihåg vad den heter och jag orkar inte gå och kolla) Vi hyrde tre filmer igår. De två Wallander filmerna och så hyrde vi Vi hade i alla fall tur med vädret 2. Ettan var ju obetalbar. Hoppas denna oxå är bra. Men det bästa i den filmen är nästan denna Pappan i familjen är så lik min pappa till sättet. Och min pappa har aldrig gillat filmen. ( Ytterligare ett bevis)

Michael Jackson

Tittade ni på minnesstunden i går? Jag och Elin gjorde det. Det var väldigt fint och jag tror att han hade varit nöjd. Jag kan inte annat än hålla med de som satt och kommenterade. Alla dessa vackra ord hade han behövt höra medan han var i livet

Och jag satt faktisk och blev lite glatt överraskad över att TV4 inte bröt för reklam under minnesstunden. Så när minnesstunden var slut så skulle de visa en konsert. Men då kunde inte TV4 hålla sig längre utan var tvungen att ha sina reklamavbrott. Sorgligt att man inte kunde låta bli. Jag var inte någon dyrkare av MJ men jag tycker i alla fall att det är det minsta man kan begära av TV4 att de skulle respektera att det säkert satt många ledsna och skulle titta och så stör TV4 dem i sorgen. Bedrövligt.

Jag glömde ju..

Ifredags så hade vi besök på jobb av en ny favorit. Det var Lucas som kom på besök. 11-12 veckor gammal Beagle. Han kan inte sitta still många sekunder. Men det gör inte något.






Uteplatsen klar

Så kommer här då bilderna. vi körde upp i fredags em. Funderade lite fram och tillbaka hur vi skulle göra. Och kom fram till det. I lördag morse så körde jag och Roger in till Hörby för att köpa bullar och sen köpa virke. När vi kom till torget i Hörby visar det sig att det är någon typ av vetaranbils rally med massor av fina bilar. Jag blev förälskad lite grann i alla fall i bilen Morgan. De är så superfina. Kan se mig och Roger köra omkring på småvägar i en sån liten fin bil. Hade inte kameran med mig tyvärr. Men jag snor helt fräkt en bild från internet.

Fil:1995morgan4-4.jpg

Det var Bosse bildoktorn som var den som startade bilarna.
BIL-12s42-bossebilFRI-347_368

men som sagt det var inte därför vi var i Hörby. Så bullarna inhandlades och vi drog vidare till P&G

Sen var det bara att jobba. Jag satte upp kameran och tog en bild i ½ timmen så kan ni följa jobbet på sliden här nedan. Det har smugit sig in lite andra bilder men det gör inte något åt

Sen är ju tanken att det ska köpas in nya trägårdsmöbler och göras fint . En pavliljong vill jag också ha där men det blir nog inte i år.

Paviljong Sahara 3 x 3 m. inkl. myggnät och sidoduk


Sitter i stugan

Sitter i stugan och vill bara ge en delrapport. Det går bra med uteplatsen. Vi är snart klara. Bilder kommer sen. Det mobila bredbandet klarar inte riktigt av att ladda hem bilder. Kram till er alla. Vi syns

Fredag igen

nu är det då fredag igen och jag ska rusa hem idag Senast kl 3 ska jag hem. Och så fort jag kommer till Sjöbo ska jag inom bibliteket och hämta en bok som vi ska använda i helgen.


Vi ska nämligen vidare upp till stugan och börja på uteplatsen nere i trädgården. Den ska vara på den plats jag brukar stå och ta månadens stugfoto. Vi ska inte göra den så avancerat men det kan vara bra med tips och inspiration.

På tal om inspiration. Tittar ni på Sommar med Ernst. Vi gör och jag blir så sugen på att göra en massa saker när man tittat på programmet. Och faktiskt så är inte allt superdyrt som jag kan tycka att det är i så många av den typen av program.

Här är ett klipp från förra året tror jag Håll nu tummarna för att det kommer att gå bra. Och Bitte kanske kan vi sitta där och fika den 19:e. Och kanske kommer Magnus & Kristina med vi får se.

På promenad i Västra Hamnen på lunchen

Eftersom jag gick tidigare i går så visste jag att dagen skulle bli jobbig. Det är ju ingen som gör jobbet när man inte är här.
Och mkt riktigt. Så när det var dax för lunch så kände jag att jag måste ut. Beväpnad med mobilen så gick jag en liten tur. Jobbet ligger bra till så det är nära till västra hamnen.
Här är bilderna från min promenad
Fina balkonger och fina hus ligger det här fina priser är det med


Är man riktigt tät får man egen båtplats

Små nätta billiga båtar är det med som ligger där


Där är en del lediga lägenheter i fall någon är intresserad


med båtplats


En gång i tiden var här bara varvsindustri konstigt att tänka sig

Turning torso som granne

Det är skönt att gå längs kajen



Snart tillbaka på jobb igen
 

Men nu är det slut för idag.

RSS 2.0