Nu ska jag köra..

Nu ska jag köra till stugan och måla uterumsmöbler och så ska jag se om det blivigt klarhet i om pumpen som varit i sönder där uppe kommer att kosta 20.000 eller 30.000:- suck. tråkiga pengar att betala men man måste ju ha vatten så det är bara betala.

Oj nu gick det flera dagar i ett nafs.

Måndag igen. Vad har jag då gjort hela helgen?

I lördags var det loppis i Äsperöd. Det blev en elgräsklippar för 100:- Som jag ska ha i stugan ett tag. Den andra tappar sina knivar så det är ju inte så bra. Och en elgräsklippare funkar bra på de flesta ställena i trägården. Det andra får vara så länge.

Sedan körde vi till Sjöbo kaffestuga med Roger mor & Far. Göran brukar alltid bjuda ut på fika efter Äsperöds loppis. Det blev Kaffe och räkmacka. MMMMMmm. Sen hade jag tänkt att vi skulle åka upp till stugan. Men Roger fick ont i nacken och fick gå och lägga sig.

I går körde jag upp till stugan för att vattna och pula lite. Då kom Ankie med pojkvännen Thomas och så en kompis till henne och hennes pojkvän. Och så en hel drös med hundar. Jag tror 5st. Jag glömde helt bort att ta kort.



Om en månad

Kom just på att om 1 månad så åker vi till Stockholm. Vi ska bo på Clarion Tapto
Clarion Collection Hotel Tapto
 Om nu inte de som bor här nedan bjuder in oss
Fil:Royal-Palace-Stockholm 2.jpg

Fil:Carl XVI Gustaf.jpgFil:Sílvia da Suécia (meio corpo).jpg

Kommer ni ihåg att jag visade för några dagar sen bilder med vad jag kallade vildrabarber. Min mor visste vad de heter på riktigt. Så här skriver hon: Pestskråp, det är den som blommar så vackert med lila blommor utan blad på våren. Sedan kommer de stora bladen. Den är nog lite släkt med Tussilago, som också blommar tidigt, innan bladen kommer.

Tycker nog bättre om mitt namn Vildrabarber.
Nu måste jag jobba. Ha det bra alla

varmt och skönt

Solen skiner, vad gör jag här? Snälla kom och rädda mig någon!

Jag vill var här istället


Lite så på lunchen

Har varit i Trelleborg i dag. På kundbesök. Det var inte det jag ville berätta om utan på väg dit så passerar man Ängavallen och de hade massor av små & halvstora grisar som skuttade omkring på en äng. Det var härligt att se.



http://www.angavallen.se/Halsogris

Söndagskväll

Har just tittat på TV. Per Moberg Vad blir det til mat. Jag gillar verkligen hans program. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag gillar det så mkt. Kanske är det att det inte är som ett vanligt kockprogram. Det känns mer som om man blir hembjuden till honom och får vara med och titta på på när han lagar maten som vi ska äta sen. Samtidigt som man står och sippar på ett glas vin. I dag visades även ett äldre avsnitt där han var på en restaurang och lagade mat till 9vänner och det såg så härligt ut där de satt på en utomhusrestaurang vid vattnet och åt och drack gott. Maten var så där fint upplagt och vinet härligt rött i glasen. Jag kom genast och tänka på när Roger och jag en sommar tog bilen och bara körde. Vi hamnade på ett vandrarhem på Tjörn och det var en underbar sommarkväll. Havet låg spegelblankt och vi åt just på en restauranf just vid havet. Rummet vi sen hade var bara 20m bort och på morgonen vaknade man av vågornas skvalpande och måsarnas skränande. Helt underbart.

Några av de bästa semestrarna har varit just sådan oplanerade, vi har bara tagit bilen och kört iväg. Stannat där andan falligt på så det kan jag rekomendera. Man får se saker som man aldrig annars skulle få se. Kanske kan det bli en som tur på ett par dagar i år.

Men nog om det. Nu har det varit midsommardag och snart är söndagen med slut och i morgon är det dax att jobba. Känns lite tufft med tanke på att vädret skulle bli så fint nu i veckan.

På midsommarafton blev det ju mat och jordgubbar över så i går gjorde jag en tårta den blev god. Ännu godare var den idag.






Daniel kom på besök och drack kaffe med oss och så slet han lite på soffan. Han var nog själv lite sliten efter midsommar afton


Och sen på kvällen hade vi midsommar 2 så vi åt rester och tom sjöng lite snapsvisor,






Sen måste man ju gå ut och gå lite efter all mat


Nån som vet vad dessa heter? Jag brukar kalla dem för vildrabarber för de liknar rabarber.


Varje gång blir jag lika förundrad över hur vackert det är


Midsommarafton

Så var midsommarafton över. Vi var det vanliga gänget som firade midsommar. Det är nog 14 år nu som vi firat ihop. Vi har blivit några färre men kärntruppen håller ihop. Vi åt sill och drack snaps och så var det ju jordgubbar precis så som det ska vara. Och så sjöng vi lite. Hellre än bra men det gör ju inte något. Vi kunne tom sitta ute en stund så vädergudarna var inte helt negativa till oss.

Barnen börjar bli stora så frågan är hur länge de kommer att vara med. Men de har ganska kul ihop. Det har ju växt upp med nyår midsommar och sjöbo marknad ihop. Elin är den enda tjejen där men det fixar hon lätt som en plätt. Men just i går hade hon Daniella med.

Det var lite si och så med fotograferandet igår men lite blev det och de kommer här.





En riktigt härlig midsommarhelg önskar jag er alla!!!!

Hoppas att ni alla får möjlighet att ta det lite lugnt och umgås och äta och dricka gott.

Fil:Midsommardans av Anders Zorn 1897.jpg

Barnprogram.

Har funderat på det här med barnprogram. Och funderar på vilken påverkan de har på barnen. Och jag har till min hjälp använt mig av You Tube. Jag tror inte det finns något som man inte kan hitta där.
I alla fall vi som är födda på 60 talet tittade på



Helt underbart barnprogram och så är vi underbara med eller hur.

Sen har vi barnen som är födda på 70 talet
 

Konstigt att de inte är underligare än vad de är.

Raskt går vi vidare till 80 talet
 

De har fortfarande svårt att ta allvarligt på livet.

90 talet då vad var det då?
 
Här är det tydligen så att man försöker vara pedagogisk/spännade på en gång.

Så har vi raskt kommit till de som är små nu, vad tittar de på?
Tycker nästan mest synd om dagens barn. Vad är vilse i pannkakan mot grönsaker som godnattsaga. Suck

Idag leker livet igen ( Nästan)

Idag känner jag mig bättre har kunnat sova lite. En gång faktiskt hela 2timmar. Hoppas att jag får sova mer i natt. Vad gör man då när man är sjuk? Jag brukar läsa och så brukar jag titta mkt på tv. Igår eller om det var i förrgår så var jag så desperat så att jag tittade på en film med Ingmar Bergman. Musik i mörker hette den.

Den handlade om en blind kille och hans svårigheter. Jag kan inte för mitt liv begripa hur Ingmar Bergman kunnat bli stå stor som han blev. Den enda film som skulle kunna vara bra är Fanny & Alexander men det tar aldrig slut. 5 timmar tror jag att den varar. Och så har vi filmer, serier som scener ur ett äktenskap och ännu värre tystnaden. Jag kan bara inte begripa meningen med den typer av filmer. Och det märkliga är att när de ska visa filmerna så har de alltid 5 + eller getingar eller lurblåsare eller vad de nu har för symbol för att visa hur bra eller dålig en film är. Men om de visar en gammal Åsa-Nisse film så har de ibland 1 ofta ingen symbol alls. Och detta trots att man i alla fall får skratta lite när man tittar på de gamla filmerna.
Se här en uppmundtrande bild från Musik i Mörker
AB Svensk Filmindustri 
Och så ett film klipp från Åsa-Nisse. Missa inte slutrepliken

 

Kan inte låta bli att lägga till ett klipp från Tystnaden Så kan ni ju dömma själva.

Fast jag kom just på en bra sak som han varit inblandad i och det är trollflöjten. Den gillade jag. Så spännande det var att se om han skulle klara sig igenom alla prövinngarna
 

Nu bjuder jag er god natt.

Nu har jag snart vänt ut och in på mina lungor.

Host Host Host. Jag driver mig själv till vansinne. Jag tar oxix ( eller hur det nu stavas) för det säger doktorn att det är det som hjälper bäst mot din hosta. Och så tar du pulmicort. Morgon och kväll så är du snart frisk, och så drick vatten.

Drick vatten, jag dricker så mkt vatten att jag är övertygad om att vattenräkningnen kommer att vara större nästa gång. Jag dricker så mkt vatten att min mage säger stopp. Och skickar tillbaka vattnet. Jag har inte varit hos doktorn denna gång men jag känner mina luftrör med tillhörande lungor så jag vet precis vad tant eller farbror doktor ska säga.

Fy vad jag gnäller men jag kan inte låta bli. Det är så tråkigt att bara stapla omkring. Det ända vettiga jag gjort i dag är att jag beställt jordgubbar till midsommarafton och så har jag fört över bilderna från Veronica sstudent på en Cd till fam Jakobsson.

Ska vi se... nåt bra som hänt idag????

Tja tydligen så har U21 landslaget vunnit över vitryssland med 5-1. Som om det skulle ha någon världslig betydelse.

Och så har det varit debatt i riksdagen; den stora nyheten därifrån är att: Fd riksdagsledamot greps – i riksdagen Hon hade fel tröja på sig. Har ni hört något så dumt. Tydligen var det 5 stycken åhörare bla då en Fd politiker som kom dit med nej till kärnkraften på sina tröjor. När de sen reste sig upp så syntes deras tröjor ibild och så får det inte gå till. Nej fy. Och hur många tror ni hade lagt märke till deras tröjor om man inte beslutat sig för att tillkalla polis och gripa personerna i fråga? Hur det gick i debatten? Ingen aning det förtäljer inte historien. Aftonbladet redovisar bara det viktiga.
Märker ni att jag är lite deppig och sur idag? Ja det är jag och det kommer jag att fortsätta vara tills det att jag kan jobba som vanligt eller i alla fall slippa vända ut och in på mina lungor hela tiden. Så sov nu så gott alle sammans. Så hörs vi i morgon. Sätter in en bild som visar damen med tröjan. Dock får ni inte se tröjan. Ewa Larsson heter hon

Jag vill inte vara sämre än Bitte

Såg att Bitte gjort funpix. Så jag ville inte vara sämre


Har inte gjort något alls i dag

Idag har jag pendlat mellan soffan framför tv:n hammocken och sängen. Jag HATAR det.

Veronica

Nu har vi kommit hem från Lilla Veronicas studentfirande. Allt var jättebra som vanligt. Jag ska snart gå och lägga mig. För jag mår inte så bra. Men jag är glad att vi åkte i väg. Har gjort en slide med alla bilderna enklast så. Håll till godo.

Jag är sjuk, stackars mig

Ja det är faktiskt lite synd om mig. Jag hatar att inte vara frisk. I fredag fick jag gå hem från jobbet och med mig fick jag ett tips om att när jag kom hem skulle jag gurgla mig med ett ½ dricksglas mummelman. Jag frågade om han verkligen menade ett drickglas. Ja då det var det och sen skulle jag ta ett ½ glas när jag gick och la mig. Sen skulle jag vakna frisk dagen efter. Tänkte att det är värt att prova.
Vet ni hur svårt det är att få ner ett ½ glas mummelman? Skitsvårt. Det är ju inte ens gott i småmängder.

Och nej det hjälpte inte. Jag är i dag söndag fortfarande inte bra. Men jag är i alla fall lite bättre. Ska på studentuppvaktning ett slag i em så jag måste pigga till mig.
Kom och tänka på att ni inte fått junibilden på stugan så den kommer här.


Sen tar vi några bilder på det vackraste jag vet. Vildplockade blommor




Sen är det ju pest med detta regnande men efter regn kommer solsken heter det ju. Och att gå ut efter ett regn är härligt



Nej nu ska jag vare sig sitta här mer eller gå ut. Jag ska gå och vila en stund innan det bär av till Hörby för en snabbvisit på studentuppvaktningen a

Nu är det höst igen.

Det regnar, det blåser, det är mörkt och kallt. Precis som det brukar vara på hösten. Tycker synd om de som tar studenten i dag. Sen är det synd om mig med, för jag är jätteförkyld. Det var tom så jag tvekade att gå till jobbet i morse. Kanske går jag hem tidigare. Sätter in en vinterbild för snart börjar det väl snöa med.

Vet inte vad jag ska skriva om

Just nu känns det som om man går och väntar på att det ska bli semester. Det har börjat lite sommarjobbare här och någon av besiktningsmännen har påbörkat sin semester.

Själv ska jag inte ha semester på läääääänge. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Säger man ju.

Men snart är det i alla fall tid för jordgubbar


Prisa GUD här kommer skatteåterbäringen...

Jippie. Idag när jag ringde telefonbanken så var mina skattepengar inne. Det är lika roligt varje år. I år ska pengarna användas till att göra ny uteplats uppe i stugan.

tuck2.gif (15297 bytes)
Klik på billedet, for at se et større billede

Idag blir det bara en massa bilder på sötnosar

tiger
tiger

Rådjurskid
Rävungar vid lyaringgruoo.jpg
tigerungar209.jpg
getterungar.jpgVita lejon - Mama Tau - Sydafrika


Nästan alla bilderna är tagna från http://www.fotoakuten.se/


Söndagspromenad i Oran

Ja ha då har vi varit ute och promenixat igen Denna gång tog vi 6,5 kms slingan det blev en skön promenad och vi hann precis tillbaka till bilen innan det började regna. Sen tittade vi på tennisen det var ju ingen tvekan om att Roger Federer skulle vinna men jag tyckte i alla fall att Svensken gav honom en bra match, och på juniorsidan vann ju svensken.

Elins kalas. Och så är det idag dax att gå och rösta

I går firade vi Elin. Det var trevligt. Elin gillar ju lax jättemkt så när det var dax att bestämma vad vi skulle äta så fick det bli lax. Vi hittade ett supergott recept.

Vi tog bilder men de sitter i Elins kamera och hon sover och blir nog inte glad om jag väcker henne så här kommer en bild som är tagen från kokboken


Här kommer receptet


Fast jag köpte frysta laxfileér som jag tinade innan jag fortsatte.

Sä här gör man

1.) Lägg laxfileerna på en bakplåtspappersklädd plåt
2.) Salta och peppra på dem.
3.) Rör ihop citronskal, citronmarmelad( Jag hade en citronceme köpt på Willys i Ystad) och citronsaft.
4.) Pensla blandningen på laxbitarna. Stöt senapsfröna lite och strö över laxbitarna.
5.) Ugnstek i 200grader i ca 10-15 min.


Till detta hade vi grönsallad, nypotatis och hollandiesås och så gröna ärter så klart.
Att dricka till hade vi öl/vatten och för de som vill ha vin ett vitt vin som heter
Barrique Réserve 2007
Laroche
Bourgogne Chardonay
kommer från frankrike och det kostar 99:-


Till efterrätt hade vi vienettaglass och att dricka till denna hade vi Körsbärsvinet som jag vann på vinträffen. Godare än jag trodde. Kom på att jag inte har några desertvin glass. Måste fixa det.


Kanske redan i dag det är ju auktion. Får se om jag går dit. Men en sak ska jag göra och det är att gå och rösta.

Ha en bra dag allihop


Hipp Hipp Hurra 14år i dag

Ja tänk idag fyller Elin 14år. Helt otroligt fattar inte hur det gick till.

Tycker att det bara är en lite kort ögonblick sen hon låg helt ny på min mage. Hon skulle ju egentligen har fötts den 19:e maj. Men redan i magen var hon trött och ville vänta. Hon ville inte heller vända sig om. Hon tyckte väl att hon satt så bekvämt där hon satt så varför stå på huvudet? Eftersom hon drog ut på tiden och eftersom hon satt der så var det ett fasligt rännande nere på BB i Ystad de sista veckorna.

Den 5:juni på fm så var vi där och läkaren klände och kände och sa att om hon inte kommer snart så måste vi sätta i gång dig och hjälper inte det så får det bli snitt. Vet inte om hon blev lite rädd för vid åtta tiden på kvällen så fick vi åka in igen och nu var det på g sa de. Och mkt riktigt när det blivit den 6/6 så kom hon, med en fot först sen baken och så resten av detta underbara liv. Efersom det var som det var så var hela förslossningsrummet fullt av folk. En barnläkare en  vanlig läkare en barnmorska och så Roger förstås. Roger och läkaren stod mest i ett hörn och gjorde ingenting.

Så har det sen gått 14år. Hon är fortfarande en underbar varelse. Eftersom Daniel och Martin har en annan pappa än Elin så har ju de gjort egna roliga saker med honom så under hela Elins uppväxt har hon och jag haft våra tjejträffar. En gång fick Martin följa med men annars så är det förbjudet för pojkar och män. Ibland har vi tjejträff på hennes rum. Då käkar vi massor av godis och chips och tittar på film sen sover jag över hos henne. Eller så åker vi till stan. Någon gång sover vi på hotell. Jag hoppas att dessa tjejträffar aldrig tar slut.

Hade tänkt sätta in bilder här på hennes uppväxt som jag gjorde med Daniel men den store datorn är isönder och scannern är inte installerad på laptoppen.

Elin är ju morgontrött. Så när vi pratades vid i går så kom vi fram till att 9 kunde vara en bra tid att väcka med sång och presenter. Men strax innan klockan 7 kom ett sms: Ni får gärna fira mig nu, jag är vaken. Så det var bara att väcka Roger och Martin och gå upp med sig. Här kommer lite bilder på hennes morgongrattis



Nu får det räcka. Klockan 1 kommer gästerna och det är en del att greja med.

Glöm inte att rösta på söndag.



Tittade ni på debatten på tv igår kväll. Jag ska villigt erkänna att jag tittade inte på allt men i alla fall det mesta av 1:a timmen. Jag stärktes i min inställning att det nog blir Marit som får min röst. Men jag har börjat fundera på en sak till. Om vi är supermånga som röstar på Marit så finns det ju bara en av henne och då måste det betyda att min röst kanske även gör att nästa person på deras lista kommer in? Och det vill jag kanske inte. Suck varför ska det vara så svårt? Varför ska vi vanliga svenskar rösta om detta. Kunde det inte vara så att vi röstar ju till kommun/landsting/rikstad sen kunde väl våra politiker ha mandat att välja vilka 18 som ska sitta i EU.

Sen är det ju så att hur stor makt har den jag röstar in? Som jag hörde i går att jag tror det var i Holland som de röstade i går och där var det ett främlingsfientligt parti som fick 14% av rösterna och det ger att de får 2platser i EU.

2 platser av 700. Bunkar man ihop alla som har samma tänk som dess så blir det 20 av 700.
Vad har de för chans egentligen? Jag är förvånad att något går att få fram i EU. Och det tror jag inte går när man har extrma åsikter åt något håll. Därimot tror jag att ett parti med framgång i EU valet kan rida på detta när det kommer till de vanliga valen.

Nu ska jag sätta mig och titta på vad de andra nissarna på folkpartiets lista är för några. framför allt är jag intresserad av att veta hur de ställer sig till Miljö frågor/ jordbruksfrågor och dessa ofantliga pengar som snurrar runt inom EU.

Kom gärna med tips om ni har några det är ju någon dag till. Här är ett Marit klipp och ett med nr 2 på deras lista. Verkar faktiskt ganska ok och han är ju skåning och det är ju ett +

På väg till jobb.

I går och i dag har jag kastat upp mobilen och tagit lite bilder på väg till jobb. Här kommer några av dem i alla fall.








Det var gårdagens. Och här kommer dagens av bla regnbåge




Sen är ju som ni vet jag glad för att ut och promenera så här kommer några bilder från det. Detta är från oran


Sen vet ni att grodor har förmåga att hamna i min väg. Denna gillade dock inte mig. För den kissade på mig.


Här är lite bilder på får uppe i stenänga




Och så slutar vi med en bild på ett får som nog tror att han/hon är en ko eftersom han/hon är svartvit. Eller  så är det ett svart får som blivit snällare och börjar bli vitare. Eller så är det som Mikael J någon konstig sjuka.


Idag är det torsdag och det är som en fredag eftersom att vi i morgon är lediga som kompensation för att den 6/6 är en lördag. Det är skönt med en ledig dag. Hoppas bara att det inte blir heltokigt väder,

Så har det varit mors dag och det är varmt och man måste jobba..

Efter vinsten i fredags så åkte jag och Elin till stugan i lördags. Det var en härlig dag. Och framför allt kvällen var som en riktig sommarkväll.

Dagen efter var det ju mors dag. Jag har satt i hop en film som visar lite. För din info Bitte så gör jag så att jag skapar en film i windows movie maker. Sen sparar jag den och lägger upp den på Youtube så som jag visade dig i fredags. Tänk på att filmerna får vara max 10min.


RSS 2.0