Något gick fel på vinträffen

I går var det vinträff och jag skulle ju vinna. Men hur blev det. Inte nån vinst till mig. Men jag kommer igen en annan gång. VI var alltså hos pia och det var jättetrevligt. Det började med att Bitte hade gjort vars en kalender till oss med bild på oss själva och på min fanns förutom mig själv även Madde så nu ska jag titta på henne ett helt år. På tal om fotografier blev det en hel del sådana tagna. Det visade sig att alla skulle föreviga just denna vinträff. Så här kommer en massa bilder. Sorry Madde men din näsa var inte så hemsk att jag redigerade bort den bilden. Vem vann då? Och vem var med?

Pia
Madde
Bitte
Kristina
Caritha
Maivie
Marie

Vann gjorde
Madde 4 flaskor (Ytterligare en anledning att vissa bilder inte togs bort)
Kristina 2
Caritha 1


                                                                                                  Här börjar vi med Pia värdinnan

Se n kommer Kristina. Än så länge har inte inte druckit något vin.

Madde som egentligen inte vill vara med på bild men vinner man 4 flaskor så


Bitte Henne behöver man inte tveka om även om man vet att hämden är ljuv. Jag vet att hon tog ett par hemska bilder på mig.

Caritha

Mayvie

Sen kommer jag själv 

Sen består vinträffen av en tjej till Anna men hon kunde inte vara med i går så hon får representers av ett litet hjärta.


Nu så kommer det roliga när vi alla är presenterade. Det visade sig att det blev nästan ett kamera krig så här kommer en massa bilder.
Först kommer bilden på vinvinsterna och lägg märke till att det står en Treo burk sist i raden.



Här kommer en bild som har värdelös kvallite men den måste få vara med. Det är Mayvie som inte dricker VIN men violsnaps ( Ur flaskan) Ja ja dagens ungdom.


Sen kommer resten de flesta får tala för sig själv



. 

Det var allt för denna gång. Ha det så bra.

I dag ska jag vinna vin

Vill bara tala om redan nu att eftersom det är vinträff i dag så har jag bestämt att det är min tur att vinna i dag. Och jag litar på att de andra tycker lika dant. :)

Det är ju fredag och hur det blev fredag så fort vet jag inte men nu är den här och jag har förutom att jag konstaterat att jag ska vinna vin även konstaterat att jag måste ta hem en massa jobb över helgen. Fast man ska inte klaga. Jag har ju ett jobb att gå till. Och jag är frisk och kry så allt är bara solsken i mitt sinne.


Redan onsdag



Kom precis på att det är onsdag. Har gott hela dagen och tänkt att det är tisdag. Så det är ju jätteskönt. Här är lite bilder en del på Elin men även på lite djur. Och så på lite blommor som jag köpte i går. På de bilderna man ser att det är Elin så tror hon inte att jag fotar därför ler hon så snällt. 






Ta inte mitt vatten!!!!






En till som fyller år!

Ett stort grattis önskar jag min mor i dag på hennes födelsedag!!

Hipp Hipp Hurra!!!!!!!


Grattis Magnus

Vet inte om du någonsin läser denna sida men om så hipp hipp hurraaaaaaaaaaaa!


Måste bara igen

Alltså denna är så bra så att det får faktiskt bli en rolig historia till.

Den lojala hustrun  

Det var en man som hade arbetat hela sitt liv, sparat alla sina pengar och var riktigt girig när det blev tal om hans pengar. Just innan han skulle dö sade han till sin hustru:

- När jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ta med mig mina pengar till livet efter detta.

Och hans hustru lovade honom av hela sitt hjärta att när han dog, så skulle hon placera pengarna bredvid honom i kistan.

Och så dog han... Han låg där i kistan och hans hustru satt svartklädd med sin väninna sittande bredvid sig. När ceremonin var över, och just innan begravningsentreprenören skulle stänga kistan, sade hustrun:

- Vänta, bara en stund!

Hon hade en låda med sig och den gick hon fram och lade i kistan. Begravningsentreprenören stängde kistan och rullade iväg den.

Hennes väninna sade:

- Jag vet att du inte var dum nog att lägga alla pengarna där i kistan tillsammans med din man.

Den lojala hustrun svarade:

- Hör nu, jag kan inte ta tillbaka mitt ord. Jag lovade honom att jag skulle lägga pengarna i kistan med honom.

- Menar du verkligen att du lagt alla pengarna i kistan?!

-Ja, det gjorde jag, svarade den lojala hustrun. Jag samlade ihop allt, satte in det på mitt konto och skrev ut en check åt honom. Om han kan lösa in den, så kan han spendera pengarna.

Klicka för stor bild


Rolig historia

Hej på er fick en rolig historia av en av tjejerna från vinträffen tänkte att den kunde passa här.

det var alltså:
 
efter en konferens om mikrokirurgi i New York satt de ledande kirurgerna i en bar och drack. När de så småningom började bli lite onyktra så kom dom osökt in på deras största triumfer vid operationsbordet!! Den första, en australiensisk kirurg, berättade: – Vi fick in en kille som hade klämt sig i en tryckpress. Allt som var kvar var lillfingret. Vårt lag av kirurger lyckades konstruera en ny hand, byggde en ny arm och en ny kropp, så att när han till slut gick till arbetet blev han så effektiv att han gjorde 5 personer arbetslösa. – Det är väl ingenting, sa en amerikansk kirurg. – Vi hade en arbetare som fastnade i en kärnreaktor.. Allt som blev kvar var håret. Vi konstruerade en ny skalle, en ny kropp och nya organ och skickade honom tillbaka till arbetslivet. Han blev så effektiv att han gjorde 50 personer arbetslösa. Den svenske kirurgen som hade suttit tyst och lyssnat harklade sig och tog till orda: – En dag när jag var ute och gick kände jag lukten av en fis. Jag tog fisen till sjukhuset i en skräppåse, släppte den på bordet och började jobba. Först slog vi in fisen i ett rövhål, byggde nya skinkor, satte fast en ny kropp på den ena änden och ben på den andra änden. Till slut blev det en man som vi döpte till Fredrik Reinfeldt och han har tamejfan snart gjort ett helt land arbetslöst...


Bio men inte Wallander

Bokade ju biljetter till Bio. Fast det fick bli en annan film för det visade sig att Wallander hade 15års gräns så den får vänta tills det blir DVD släpp. I stället såg vi på Yesman med Jim Carrey

Den var helt ok. Fast det hade varit lika bra att se den på DVD. Den innehåller en hel del jätteroliga scener. Men ibland blir det lite för bra. Fast helt klart är den sevärd. Här kommer en snutt

Bio i morgon kanske

Jaaaaa då är det äntligen fredag. Om man har överlevt sin första hela vecka för i år.

I helgen ska vi nog titta på bio. Det är med min syster och med Elin och vi ska se på den nye Wallander i så fall. Är där någon av er som sett den? Jag tycker om Wallander filmerna. Jag och Elin brukar titta på dem. I och för sig så brukar vi titta när de kommer ut på DVD.

Ni får ha en trevlig helg. Om vi inte hörs innan.


Wallander - Hämnden


Det är en sån dag i dag

Det är grått det är blött det är trist. Och man skulle vilja vara i sängen hela dagen.  Och på jobb är det massor att göra. Denna och förra veckan har jag inte jobbat över och nu hopar det sig. Det är för trist när det blir så. Men i dessa tider ska man vara glad att man har jobb. Och det är jag. Fast drömmen hade varit att vinna en massa pengar så man kunde jobba lite mindre.

Vädergudarna är emot att vi ska åka skriskor till helgen. Hade sett fram emot att det skulle hålla sig kallt så vi kunde åka på sjön, men med tanke på hur varmt det varit så vågar man inte. Sätte i alla fall in en bild från en tur på mossen. Det är min kära syster som är med. Lägg märke till hur smidiga vi är. ( Hunden i alla fall). Jag sätter in en bild på Martin en sommar för många år sen.

                 

Bilder och töser som ska sova över

Ja då var det alltså dax för Elin att ha tjejkompisar som skulle sova över. Denna gång var vi portade helt. annars brukar vi få vara hemma om vi håller oss undan. Men denna gång så skulle de alltså ha film kväll /fotokväll och eftersom vi har den största tvn så var det hos oss de skulle vara.
Som tur är har vi ju stugan att åka till. Det var inte så kallt denna vecka men det var mysigt nere vid sjön. Jag tog några bilder denna gång med. Fast jag hade som vanligt bara mobilen med mig. Jag glömde batteriet till digitalkameran hemma. Fast jag tycker att de är ganska bra. Vi börjar med en bild på sjön i dimma
Sjön i dimma
Sen är det jag som fottar allt möjligt ialla möjliga vinklar.


Här kommer några bilder tagna på samma plats men där jag exprimenterat med att inte använda blixt, att hålla för blixten, att anv blixt. Bäst blev det att tänta inomhuslamporna och sen skippa blixten.
Denna tycker jag är lite kul för man kan tro att det är ett högt berg men i själva verket är stenen knappt 20cm hög.

Denna bild här nedan har jag tänkt ska åtekomma. Jag tänker att jag ska ställa mig på samma plats 1gång i månaden för att se hur det skiftar med årstiden. Så här är januaribilden.

Och så får vi väl ha en bild på Roger

Så är det fredag igen..

Vad skönt att veckan har varit så kort. Det är lite tuft att komma igång att jobba när man inte jobbat på ett par veckor. Men man kommer fort in i det. Här kommer lite bilder på vårblommor. Men en sida som har helt underbara bilder är denna:
http://alafoto.se/blogg/
Missa den inte. Trevlig helg önskar jag er.
Vitsippa - Anemone nemorosa
Vitsippor - Anemone nemorosa
Hästhov - Tussilago farfara
Krokus - Crocus vernus
Blåsippa - Hepatica nobilis
Blåsippa - Hepatica nobilis
Dvärgvårlök - Gagea minuta

Brr kallt men skönt i alla fall

Igår åkte jag upp till stugan för första gången i år. När jag kom upp var det 2 minusgrader inomhus. Så det var bara att sätta i gång en brasa och elementen och sen gå ut och värma sig. Det är konstigt men så är det att 5minusgrader ute känns varmare än 2minus inne. I alla fall så gick jag ner till sjön som var frusen och låg som en spegel. Och jag ville gå en tur men jag vågade inte. Jag var helt ensam och är det något jag har respect för så är det isar på sjöar. Vackert var det iallafall och jag gick en pytteliten bit ut. Så att jag visste att om jag trillar igenom så är det så grunt att jag kan ta mig upp. När jag kom tillbaka till stugan så hade värmen stigit till ett par plusgrader. Och för att göra en lång historia kort så var jag vid 10 ganska trött så jag gick och la mig för att läsa och två timmar senare vaknar jag av att jag håller på dö av värmeslag. Det är nu 27grader i stugan. Så jag pallrar mig upp och går ut på altanen och tittar på stjärnorna som lyser så klart och fint på den mörka himlen. I alla fall sen kunde jag ju inte sova så jag låg och läste till klockan ½4 och när jag sen vaknade så var det till ett lättsnöfall och ganska blåsigt men jag ville i alla fall gå en tur ner till sjön och det är jag glad för. Eftersom jag fick höra den sjunga. Har ni inte gjort det så har ni missat något. Här är en sida som ni kan hitta hur det låter: http://acuvib.com/skridsko1c.wav om det inte funkar så finns den som länk till vänster på sidan. Den heter IS och om det låter så ska ni INTE gå ut. Då är den för tunn. Låter det dovare så är det OK. Destu ljusare sång destu farligare is

RSS 2.0