Mmmmm vad gott det var
I går firade vi att Roger fyllt år och att Ankie snart fyller år. Och vi åt påskmat. Riktigt gott var det. Det var bara en miss. När jag skulle öppna vad jag trodde var stekt sill. Så visade det sig att det var STEK SILL. Och med 1timme tills att gästerna ska komma så var det bara att inse att vi fick vara utan stekt sill. Följden av detta blir även att jag för första gången i mitt liv ska prova att göra just stekt sill. Får se hur det går. Ska fixa till det när jag kommer hem i kväll.
När jag skulle leta upp en bra bild på påskmat så trillade jag över denna. Och jag som älskar hallon är bara tvungen att sätta in den. Och receptet med så kan ni ju prova. Det ska nog jag göra.
Mascarponecrème |
2 st äggulor |
3 msk strösocker |
250 g mascarpone |
1 st lime, finrivet skal |
1 msk pressad lime |
1 dl vispgrädde |
Chokladtryffel |
70 st mörk choklad, ca 70 % kakaohalt, helst Valrhona |
1 dl vispgrädde |
Servering |
0,5 l hallon, färska eller knappt tinade |
0,5 knippe färsk mynta |
Gör så här
1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i glas och ställ kallt några timmar.
2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull.
Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.
3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.